FOTO by Facebook

Dom

Hygge – posjetite prvi danski bistro u Zagrebu

Mia Vodopija 17. svibnja 2021.

Hygge nudi okus stare tradicionalne danske kuhinje od ‘smorgasborda’ do raznih toplih jela.

Za sve fanove danske hygge filozofije, nosimo vam dobro vijest – otvorio se prvi bistro s tradicionalnom kuhinjom iz Danske. Danski bistro Hygge, koji poslužuje doručak i ručak, otvoren je prošlog tjedna u poslovnoj četvrti City Plaza Zagreb na Slavonskoj aveniji.

Za one željne okusa tradicionalne danske kuhinje tu je ‘smorgasbord’, otvoreni sendviči koji se poslužuju na raženom kruhu, kao i topla jela poput ‘Frikadeller og brun svampesovs’ (Polpete s kremastim umakom od gljiva i krumpirom od slanine s pireom).

Osim onih danskih klasika, na meniju su i danski tost i Hygge omlet za doručak, te sendvič s krumpirom iz Kopenhagena s remouladom i ramstekom u umacima Bearnaise s pomfritom kao ručkom.

‘Ableskiver’, danske kuglice odnosno palačinke s domaćim džemom, specijalitet je deserta na meniju.

Hygge je otvorio Danac David Juul koji živi u Zagrebu sa suprugom Hrvaticom.

Sve se kuha od svježeg – plodova mora, svinjskog trbuha s hrskavom slaninom i ugrijanim kupusom, do pečene govedine, umaka i umaka. Raznolikost izbora apsolutno je nužna, a govedina, svinjetina, riba i povrće uvijek su dio opcija na danskom stolu za ručak”, kaže Juul.

Doručak se poslužuje u Hyggeu od 07:00 – 10:00, dok je menu za ručak od 10:30 – 16:00. Ako odaberete Hygge za svoje novo go-to brunch mjesto, nećete požaliti!