Kids

Hvalevrijedni savjeti za kupanje i njegu osjetljive dječje kože!

Viktoria Šafranić 09. travnja 2020.

Na koji način je pravilno tretirati, donosimo u nastavku...

Ne postoji ništa nježnije na ovom svijetu od dječje kože. Poput najmekšeg jastuka, poput najmirisnijeg cvijeta, ta malena bića naša su najveća slabost. Čuvamo ih kao kap vode na dlanu, a oni nam vraćaju svojim postojanjem i zauzvrat svakodnevno stavljaju širok osmijeh na licu.

Koliko je jedinstvena, koža novorođenčadi u istoj je mjeri i osjetljiva na svaku promjenu, čak i na one najmanje unutarnje i vanjske čimbenike, stoga je u tim ranim počecima s posebnom pozornošću treba njegovati.

Kod beba, zaštitna barijera još nije u potpunosti formirana i potrebno je voditi računa o proizvodima koji se koriste i dobro proučiti njihove značajke.

Znanstveno je dokazano da je od rođenja do druge godine života djetetova koža izuzetno osjetljiva i nije posve razvijena* (BJD, Fluhr 2012.).

Ustanovljeno je kako neka djeca imaju osobito osjetljivu kožu koja lako pocrveni u odgovoru na stresne utjecaje kojima je svakodnevno izložena.

U fizičkom i kemijskom smislu to su: vjetar, iritacija odjećom, hladnoća, buka, tvrda voda, kozmetički pripravci koji se svakodnevno upotrebljavaju, deterdženti i ostala sredstva za čišćenje, ali ne možemo zanemariti i biološke faktore, pri čemu u prvom redu mislimo na emocionalni stres kroz različitih životnih situacija kroz koje dijete prolazi.

Znakovi i značajke osjetljive kože

Svi ti čimbenici uzrokuju i osjećaj peckanja i zatezanja kože. Ti znakovi pokazuju da dijete prirodno ima vrlo osjetljivu kožu, stoga vrlo osjetljiva koža novorođenčadi i djece zahtijeva ne samo svakodnevnu hidraciju i zaštitu, već i trenutačno te dugotrajno umirivanje.

Zahvaljujući posebnim istraživanjima, ustanovljeno je kako svako treće dijete ima vrlo osjetljivu kožu* (Etude Pro CMD5, 2010.; P.Reinert, M.Rybojad, P.Humbert, C. De Belilovsky, M.Homsi).

Kada uspoređujemo normalnu kožu s vrlo osjetljivom, onda treba reći kako je vrlo osjetljiva koža osjetno crvenija od normalne, veće je suhoće, grublja, može se ljuštiti, sklonija je upalama, a izaziva osjećaj nelagode, stezanja, peckanja, osjećaj kao da je pretijesna.

Od prvog dana

Kao odgovor na te potrebe, Mustela® nudi prvu cjelovitu liniju proizvoda za njegu i higijenu kože bez mirisa koji sadrže patentirane prirodne sastojke. Ti proizvodi oblikovani su tako da umire vrlo osjetljivu kožu novorođenčadi i djece već od prvog dana njihova života.

Zahvaljujući formulaciji s kompleksom patentiranih prirodnih sastojaka, ti proizvodi imaju vrlo laganu teksturu koja služi kao zaštitna druga koža te hidriraju i štite kožnu barijeru umirujući kožu pridonoseći ublažavanju simptoma kožne reakcije.

Sastojci i djelovanje

Avocado Perseose®: patentirani prirodni sastojak koji pomaže ojačati kožnu barijeru kako bi očuvao bogatstvo kože, ali i zadužen za dubinsku hidraciju kože.

Šisandra (Shisandra sphenantera): umiruje vrlo osjetljivu kožu te tako poboljšava njezin izgled i osjet. Inače, bobičasti crveni plod ove biljke bogat je vitaminima A, B6, C i E, a karakteristično je da je slatkog, kiselog, ljutog i slanog okusa istovremeno.

Savjeti za kupanje

Uzmite Mustela Umirujući gel za pranje 300 ml i istisnite 3 doze u dlan. Taj je proizvod idealan za svakodnevnu uporabu jer pomaže smanjiti vidljivost malih crvenih područja i ublažiti osjećaj peckanja, osobito nakon kupanja u tvrdoj vodi. Nakon kupanja osušite djetetovu vrlo osjetljivu kožu bez trljanja.

Savjeti za njegu kože

Za zaštitni učinak “druge kože“ svakodnevno njegujte djetetovo lice Mustela Umirujućom hidratantnom kremom 40 ml, a tijelo Umirujućim hidratantnim losionom 200 ml.

Ti proizvodi za njegu kože bez mirisa ublažavaju osjećaj peckanja i zatezanja te smanjuju crvenilo.

Vaši mališani, a i vi sami kasnije bit ćete prezahvalni za svaki trenutak koji ste proveli brinući o njihovoj nježnoj koži.