Ljubimci

Hvala Rijeka! Ove godine nema novogodišnjeg vatrometa

admin 22. prosinca 2022.

Dio osiguranih sredstava za vatromet bit će preusmjeren udrugama koje skrbe o životinjama

Na vrhuncu smo najčarobnijeg dijela godine u kojem prevladavaju radost, veselje i druženje. Ispunili smo dom lampicama i dekoracijama, napunili smo stol najfinijim jelima i pred nama je čarobno razdoblje ispunjeno pozitivnom energijom.

Kao šlag na tortu dolazi najluđa noć u godini u kojoj ćemo se oprostiti od stare i u dobrom raspoloženju dočekati Novu godinu. Vatromet i petarde sastavni su dio svakog dočeka i bez obzira na to što stvaraju veličanstvenu atmosferu i doživljaj, naši ih ljubimci tako ne doživljaju.

Znamo koliko je osjetilo sluha naših ljubimaca jače od naših pa samo možete pretpostaviti kakav stres im stvara samo jedna petarda. Kada to pomnožite s količinom pirotehnike za vrijeme dočeka jasno vam je zašto im je ovo najstresnija noć u godini.

Pred kraj svake godine kružne razne kampanje koje apeliraju na nekorištenje pirotehnike, a ove godine jedan je grad otišao korak dalje i napravio gestu koja je oduševila mnoge.

Hvala Rijeka!

Grad Rijeka odustaje od novogodišnjeg vatrometa koji je do sada bio uobičajen dio organiziranog dočeka i vatromet ove godine neće biti u programu slavlja kojeg Grad organizira u središtu Rijeke.

Ovakva je odluka donesena u namjeri da se od negativnih posljedica vatrometa zaštite životinje i okoliš, odnosno svi na koje upotreba pirotehničkih sredstava može ostaviti bilo kakve posljedice te da se novogodišnje slavlje održi u skladu s modernim ekološkim standardima.

Dio sredstava koje je Grad Rijeka osigurao za vatromet bit će preusmjeren udrugama koje skrbe o životinjama.

Zaplješćimo “gradu rock and rolla” i nadajmo se da će što veći broj gradova slijediti ovaj hvalevrijedan potez.