FOTO by Instagram @demancare / @jennysrumochspis / @anticocafemjosjogard

Iće & piće

Hugo – najdraži talijanski aperitiv za osvježavajuće ljeto!

Viktoria Mikulić 29. srpnja 2022.

Čine ga prosecco, sirup od bazge i listići mente!

Gin je definitivno najpopularnije žensko piće i nijedna njegova varijanta nam ne može dosaditi, a posebice nas je osvojila ona s hrvatskim potpisom koja mijenja boje: Chameleon Gin.

Chameleon: hrvatski GIN koji mijenja boju i raspoloženje – nabolje!

No visoko na ljestvici nalaze se još dva aperitiva kojima malo tko može odoljeti. O jednom smo pisali neki dan, a to je ukusan Aperol Spritz koji jednako osvaja bojom i okusom. Dobro ohlađen, idealan je za vruće ljetne dane.

Aperol Spritz – klasik među koktelima i miljenik ženskih ljetnih pića!

Danas smo članak odlučili posvetiti piću pod nazivom Hugo kojeg manje-više svi dobro poznaju, a kojem se svako ljeto rado vraćamo. Ovaj blago alkoholni napitak nastao je u sjevernoj Italiji, točnije u Južnom Tirolu.

Iako se u trgovinama mogu pronaći već gotove verzije gdje su svi sastojci sjedinjeni, nama je ipak draže pripremiti home verziju sa svježim namirnicama.

Ako ga planirate poslužiti vašoj najdražoj prijateljici, u nastavku donosimo što vam je sve potrebno za pripremu istog:

  • dvije žlice sirupa od bazge
  • 1,5 dl pjenušavog vina (najbolji je prosecco, a može i malvazija ili chardonnay)
  • nekoliko kockica leda
  • 1 dl mineralne vode
  • nekoliko listića mente
  • limun ili limeta

Za početak, nasjeckajte listiće limete i stavite ih na dno čaše (Hugo pijemo iz čaše na stalku – najbolje iz čaše za vino, a može i šamanjca).

Nakon toga, ubacite kockice leda, dodajte sirup od bazge i ulijte pjenušavo vino. Potom natočite mineralnu vodu skoro do vrha. Za finalan touch, ukrasite listićima mente ili kolutićem limete.

Za one kojima se ne da gubiti vrijeme na pripremu, a obožavaju Hugo, predlažemo da ga popijete negdje na plaži, po mogućnosti za šankom u baru.