FOTO by Instagram @zlackovic @visit.djurdjevac

Putovanja

Hrvatska Sahara – uživajte u druženju s preslatkim devama!

Daria Lovrić 19. travnja 2023.

Must-visit lokacija idealna je za vikend izlet!

Ukorak s prvim proljetnim danima krećemo u potragu za must-visit lokacijama na kojima ćemo se opustiti tijekom vikenda i uživati u prirodnim ljepotama i zanimljivim atrakcijama.

Želite li istražiti nešto novo i uživati u pustinjskom ambijentu nećete morati daleko putovati. Kod Đurđevaca uz desnu obalu rijeke Drave nalazi se Hrvatska Sahara koja krije mnoštvo atrakcija.

Đurđevački pijesci

Đurđevački pijesci zaštićeno je botaničko područje osebujnog staništa s velikim brojem endemičkih vrsta, jedinstvene flore i faune te vidljivim oblicima pješčanih dina.

Želite li doživjeti ovaj pustinjski ugođaj posjetite botanički rezervat Đurđevački pijesci i prošetajte kroz Park-šumu Borik. Najintenzivniji doživljaj europske Amazone, rijeke Drave, možete ostvariti vožnjom brodom ili raftingom.

Zoološki vrt s devama i drugim autohtonim životinjama

Đurđevačka Hrvatska Sahara sa svojim mini životinjskim parkom prava je turistička atrakcija koja svakodnevno privlači sve više posjetitelja iz cijele Hrvatske.

Osim u pješčanim dinama, posjetitelji mogu uživati u društvu deva, ljama i drugih domaćih životinja.

U Đurđevac su 2016. godine stigle prve tri deve, jednogrbi mužjak i dvogrba ženka sa svojim mladunčetom, a godinu nakon još jedan mužjak. Uz pomoć građana, devama su osmišljena prigodna imena, Tomica, Dina, Đurđica i Romeo.

U ovom predivnom ambijentu možete upoznati i egzotične ljame, razigrane ponije i magarce, patuljaste svinje, umiljate patuljaste koze i ovce, egzotičnu perad i velike konje.

Cijene ulaznica za ZOO za djecu su 2 €, a za odrasle 3.40 €. Radno vrijeme je svaki dan od 10 do 18 sati. Više informacija možete škicnuti putem Đurđevački pijesci web stranice.