FOTO by Instagram @let_3

Poznati

Hrvatska je u finalu Eurosonga! Let 3 i Mama ŠČ osvojili publiku u Liverpoolu!

Daria Lovrić 10. svibnja 2023.

Nakon 6 godina napokon idemo u drugi dio natjecanja!

Riječka grupa Let 3, u prvoj polufinalnoj večeri nastupila je s pjesmom Mama ŠČ! i izborila mjesto u finalu. Grupa Let 3 dobila je velike ovacije publike i Hrvatskoj su nakon 6 godina omogućili prolazak u finale.

Mrle, Prlja i ekipa na pozornici su se skinuli u gaće, a taktovi Mame ŠČ i scenski nastup raspametili su publiku u Liverpoolu. Hrvatska je jedna od deset zemalja koje su se kvalificirale u subotnje finale Eurosonga.

Uz Hrvatsku, u subotu ćemo sigurno još gledati Moldaviju, Švicarsku, Finsku, Češku, Izrael, Portugal, Švedsku, Srbiju i Norvešku.

Podsjetimo, posljednji put Hrvatska je u finalu bila 2017. godine, kada nas je predstavljao Jacques Houdek.

Za one koji još uvijek ne znaju, ŠČ (ruski III) inače označava staru hrvatsku riječ, glas i slovo, dok je mama “Majka Rusija”. Svojom pjesmom Let 3 opjevao je aktualnu rusku agresiju, a svoje nastupe zaokružuju ekstravagantnim kostimima koji ih čine još upečatljivijima.

Koliko su postali popularni diljem svijeta, a prvenstveno u Hrvatskoj, pokazuje i činjenica da je lansirano novo pivo naziva ŠČ koje možete popiti u kultnom caffe bar Finjaku.

U nastavku pogledajte sinoćnju izvedbu Leta 3 i uživajte u Mami ŠČ!