FOTO by YouTube @Hans Forsberg

Zabava

Hranilica koja mijenja čepove za hranu zainteresirala je ptice iz kvarta

admin 14. travnja 2021.

Pogledajte video kako to radi ekološki najosvještenija svraka

Uvijek volimo pogledati video pametnih životinja koje su naučile super trik, ali pas koji donosi pivo svom vlasniku ili mačka koja koristi toalet postali su standard u moru društvenih mreža. Ljudi su shvatili da moraju postati kreativniji, a Hans Forsberg svojom je idejom otišao nekoliko koraka ispred svih.

Hans radi kao inženjer računalnih aplikacija, a svoje je znanje odlučio iskoristiti za izradu reciklažne hranilice za ptice koja je u kratkom vremenu osvojila internet.

Foto: YouTube @Hans Forsberg

Nakon što je napravio konstrukciju istu je postavio u svoje dvorište, a među prvim znatiželjnim posjetiteljima bila je prijateljski nastrojena svraka iz susjedstva.

Foto: YouTube @Hans Forsberg

Kućica funkcionira na principu reciklaže, gdje za svaki ubačeni čep izađe komadić hrane. Pametnoj svraki nije dugo trebalo da shvati sistematiku i vrlo je brzo počela marljivo mijenjati čepove za kikiriki i razne sjemenke.

“Svraka je brzo shvatila kako stvar funkcionira, ali najveći joj problem čine galebovi koji sa strane čekaju da ona odradi posao i onda se u sekundi zalete i otmu joj hranu.

Foto: YouTube @Hans Forsberg

No, za sada stvar funkcionira vrlo dobro te imam još nekoliko planova koje će pokrenuti, a jedan od njih je da ptice krenu skupljati i opuške” – izjavio je izumitelj ove zanimljive ekološke hranilice za ptice.