HOĆE LI SE KOCKICE ČOKOLADE SMANJITI?

Engineer 28. travnja 2017.

Zaboravite na katastrofe koje nam prijete, Brexit, stanje u Siriji, kritičari imaju jednu važnu vijest za sve ljubitelje čokolade

Izvješća pokazuju da postoji opasnost od veličine kockica čokolade.

Istina je, javno zdravstvo Engleske je zatražilo od dobavljača prehrambenih proizvoda dobrovoljno smanjivanje količine šećera koje koriste u svojim proizvodima za pet posto ove godine i 20 posto u naredne tri godine. Kao rezultat, proizvođači čokolade su smislili način za proizvodnju ( Kit Kat, Yorkie i Aero će sadržavati 10 posto manje šećera do sljedeće godine ili će smanjiti njihovu veličinu.)

Ovakve ”rigorozne” idu u korist, zapravo, vama. Zašto? Zbog toga što je u Engleskoj jedno od petero djece pretilo, jedno od troje djece je pretilo pri polasku u srednju školu, stoga ove mjere idu vama u korist jer obrazovanje očito ne radi u tom smjeru.

https://www.instagram.com/p/BUrL5GvlNWe/?tagged=lindtchocolate

Unatoč javnim zdravstvenim sustavima, većina ljudi još uvijek jede hranu koja u sebi sadrži prekomjerne količine šećera. Krajnji rezultat je pretilost. Hrana koja sadrži visoki udio šećera pridonosi karijesu, problemima sa srcem i krvnim tlakom te može dovesti do neke vrste raka.

Dr. Alison Tedstone, glavna nutricionistkinja u Public Health Englandu, kaže ako tvrtke postignu ove smjernice 200.000 tona šećera godišnje će biti uklonjeno s tržišta do 2020.godine. To mora biti dobra stvar, zar ne?

Ovakav način je već prije proveden u smanjenju soli u prerađenoj hrani. Većina supermarketa i proizvođača hrane je usvojilo politiku o smanjenju soli u hrani. Budući da je sol postupno uklonjena tijekom razdoblja od nekoliko godina, potrošači nisu primijetili razliku okusa i nisu dodali dodatnu količinu. Velika Britanija sada ima najniži unos soli bilo koje razvijene zemlje u svijetu, što će spriječiti oko 20.000 slučajeva moždanog udara, srčanih udara i zatajenja srca i 8500 umrlih, svake godine.

Izvor teksta: vogue.co.uk