Iće & piće

HIT VIKENDA: Zabava pod maskama na Riječkom karnevalu uz spicy koktele!

admin 17. lipnja 2022.

Predstavljamo 3 koktela s TABASCO umakom koji će začiniti svaku zabavu

Ove godine Riječki karneval održava su u nešto drugačijem, izvanrednom terminu i prvi puta svjedočit ćemo ljetnoj povorci u kojoj će tisuće maskiranih osoba marširati gradom.

Riječki karneval 18.06.

Natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatromet boja i oblika, rezultira paradom stotine alegorijskih kola, tisuća maski i nemjerljivog broja gledatelja iz zemlje i inozemstva.

Riječki karneval treba doživjeti i proživjeti! Zato vas sve pozivamo u Rijeku na karneval – gdje uvijek možete biti ono što želite!

Riječki karneval 18.06.

Spicy kokteli začinit će ovogodišnji karneval

Inspiraciju za koktele koje ćemo vam predstaviti, a koje ujedno na Riječkom karnevalu možete i isprobati, dobili smo na NIKAS eventu u za koji je koktele osmislio poznati hrvatski miksolog Marin Nekić.

TABASCO kokteli

Na eventu smo imali priliku probati 3 koktela domišljatih naziva, ali dobro poznate recepture. Ono što je zajedničko sva tri koktela je tajni sastojak, a radi se o najpoznatijem ljutom umaku – TABASCO!

TABASCO kokteli

Ako ćete sutra biti dio karnevalske zabave i vi možete probati koktele na bazi Tabasca te dodatno začiniti ludu zabavu. U subotu, 18.06. u riječkoj Kavani Grad potražite fantastične koktele s TABASCO umacima.

TABASCO kokteli

Jedini ljuti umak kojeg zovemo imenom!

Jedinstvena formula koja papriku pretvara u ljuti vatreni umak već godinama stvara proizvod koji unosi spicy okus u svako naše jelo. Marin Nekić otišao je korak dalje te TABASCO iskoristio kao tajni sastojak za svoje koktele. Kokteli su bili izrađeni s crvenim ili zelenim TABASCO umakom, a na vama je da izaberete onaj s kojim ćete na idućoj zabavi iznenaditi svoje goste.

Tropical Hell

 • Tekila
 • Triple sec
 • Sirup od ananasa 
 • Sok od limete 
 • TABASCO ® ljuti umak 
TABASCO kokteli
Passion in London

Passion in London

 • Gin
 • Sok od limuna
 • Sirup od marakuje 
 • Mineralna voda 
 • TABASCO ® ljuti umak
Green Dragon

Green Dragon

 • Rum
 • Sok od limete 
 • Šećerni sirup 
 • Mineralna voda 
 • TABASCO ® ljuti umak
Marin Nekić

TABASCO umak smanjuje mamurluk

Jutro nakon odličnog partija obično je ispunjeno mamurlukom i potrebom za povratak u život. Ako ste mislili da je TABASCO zabavan samo kao sastojak u koktelu onda će vas iznenaditi informacija da je još bolji za mamurluk. 

Poznato je da ljutina pokreće metabolizam, a mi vam donosimo brzi recept koji će vam pomoći s mamurlukom. Sve što trebate je izmiksati malo votke, sok od rajčice i par kapi TABASCA. Uz poslovicu “klin se klinom izbija” ovaj napitak trebao mi vas postepeno oporaviti od prethodne i pripremiti za iduću zabavu.

TABASCO kokteli

Veliki umak u maloj bočici

Možda će vas iznenaditi informacija da se TABASCO sastoji od samo tri sastojka i da ima 0 kalorija. 3 sastojka koja ga čine najpoznatijim umakom na svijetu su paprike, sol i ocat – i tako već preko 150 godine.

Unutar Nikas web trgovine možete pronaći nekoliko vrsti TABASCO umaka, a odlična vijest je da su trenutno na akciji. 

Iz ponude našu je pažnju ukrao novitet pod imenom Tabasco Scorpion – najljući umak ovog poznatog brenda. Ovaj vatreni umak dobiven je od Scorpion papričice, jedne od najatraktivnijih papričica na svijetu, guave i ananasa uz “splash” originalnog Tabasco (crvenog) ljutog umaka.

Ovaj umak stvoren je samo za najizdržljivije, ali u  svakom slučaju, nije za one slabog srca!

Tabasco Scorpion umak, 60ml – 24,00kn

Nadamo se da smo vam dali ideju za izradu ljetnih koktela koji će začiniti svaki vašu zabavu.

Za još više inspiracije o TABASCO ljetnim koktelima posjetite i NIKAS društvene mreže Facebook i Instagram i učinite ovo ljeto pakleno nezaboravnim.