FOTO by italy24news.com

Tech

Heineken frižider prati vas u stopu i provjerava da li ste žedni

Mia Vodopija 07. srpnja 2021.

Hvala ti - o tehnologijo svemoćna!

Prvo mjesto za briljantnu ideju ovog ljeta, barem trenutno, pripada Heineken BOT-u: napokon su robotska tehnologija i umjetna inteligencija stavljene u službu univerzalne svrhe, a to je pivo bilo kad i bilo gdje.

Problem je dobro poznat svim ljubiteljima svježeg piva: kada uzmete limenku iz hladnjaka da biste došli do prijatelja ili obitelji, dragocjeno piće gotovo je potpuno toplo kad stigne na odredište ili je već gotovo vruće za one koji ga vole polako pijuckati.

Heineken BOT rješava sve ove probleme jer je riječ o robot hladnjaku umjetne inteligencije. U hladnjak je na stražnjoj strani moguće staviti do 12 limenki koje ostaju stalno na hladnoj temperaturi.

Zahvaljujući senzoru i prednjoj kameri, Heineken BOT nas prati posvuda, izbjegavajući opasnosti poput neravnina i ruba bazena.

Poznata nizozemska marka piva osigurala je to da, zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, robot ne samo da može komunicirati s korisnikom i gostima, već to uspijeva učiniti na zanimljiv način. Iako se oslanjamo na Heinekenov marketinški odjel, za konačnu prosudbu ipak bi najbolje bilo da ga sami isprobamo.

Nažalost, ovog briljantnog robot-pratitelja za ljeto, savršenog uređaja za pokazivanje na roštilju, još ne možete kupiti. Unatoč tome, nadamo se da uskoro stiže i na naše obale. Oh, zaboravili smo, kratica BOT znači Beer Outdoor Transporter, što doslovno znači vanjski transporter piva.

Uvjereni smo da bi mali BOT s pivom uljepšao svaku ljetnu večer s prijateljima, a i velike tulume s ekipom.