FOTO by HBO

Film

HBO potvrdio: Game of Thrones “prequel” krenuo sa snimanjem

admin 27. travnja 2021.

"House Of The Dragon" - sve što trebamo znati o priči fokusiranoj na kuću Targaryen

Svi ljubitelji zmajeva sigurno će ostati oduševljeni s viješću da je HBO potvrdio početak snimanja serije koja se temelji na zbivanjima prije radnje Game of Thronesa.

Serija je prvi put najavljena 2019. godine, nedugo nakon što je propala ideja o snimanju serije “Age of Heroes” koja je slovila kao iduće poglavlje o zmajevima.

Nakon dosta zapetljanih čvorova oko produkcije snimanja serija o zmajevima sada su stvari malo jasnije, a informacije koje su puštene iz produkcije daju naznake o čemu će biti riječ.

26. travnja HBO je na svojim društvenim mrežama podijelio fotografiju produkcije i glumaca koji će sudjelovati u realizaciji.

Datum prikazivanja još nije moguće definirati, ali ono što je poznato je informacija da će se na seriji raditi punom parom i da bismo već iduće godine svi ljubitelji zmajeva trebali doći na svoje.

Serija će se temeljiti na radnji knjige Georgea R. R. Martina “Fire and Blood” izvorno objavljenoj 2018. Priča započinje oko 300 godina prije događanja serije “Game of Thrones” i prema sinopsisu bit će fokusirana na povijest kuće Targaryen.

Dio teksta koju je George R. R. Martin podijelio na svojim društvenim mrežama glasi – “Kuća Targaryen, jedina obitelj gospodara zmajeva koja je preživjela propast Valyrije, nastanila se u Dragonstoneu. Fire and Blood svoju priču započinje legendarnim likom “Osvajačem Aegonom”, tvorcem željeznog prijestolja, koji prolazi mnoge bitke u nastojanju da zauzme tron.”

Za sada je poznato i snimanje od 10 epizoda, a zaključak cijele priče je da će 2022. biti godina zmajeva.