FOTO by sarahstyleseattle.com / redbubble.com

Moda

Haljine u skladu s prirodom su najtraženiji proljetni komadi!

admin 10. svibnja 2021.

Ana Moslavac: Zavirite u čarobni svijet Cottagecore modne estetike i čekirajte ponudu highstreet brandova

Cottagecore, također poznat pod imenom farmcore i countrycore, nadahnut je romantiziranom interpretacijom zapadnog poljoprivrednog života. Radi se o estetici koja se usredotočuje na ideje jednostavnog življenja i sklada s prirodom, odbacivanja modernosti, ženstvenost, antikapitalizam, agrarizam.

reddit.com

Ključni motivi koji se pojavljuju unutar estetike su vikendice, usjevi, domaće životinje, divlje cvijeće, pite te gingham uzorak, a boje koje se najčešće susreću su zelena, krem, smeđa, pastelne nijanse ružičaste, žute i plave, kao i bijela.

Ovo je estetika koja za sobom povlači i određene negativne kritike upravo zbog romantizacije života poljoprivrednika budući da mnogi odjevni predmeti koje estetika predstavlja nisu praktični za rad u polju.

strawberry.fieldzz / sarahstyleseattle.com

Ono što Cottagecore moda obično uključuje su duge i lepršave haljine (ma da mogu biti i kraće), napuhani rukavi, pletene bluze s ukrasnim gumbima, lagane i opuštene suknje, veliki džepovi, uzorci kao što su gingham, cvjetići, pruge te različite životinje, pletene čarape i kape, ali i čipka.

U posljednje vrijeme Cottagecore populariziran je na društvenim mrežama kao što su Instagram i TikTok kamo se premjestio s Tumblra na kojemu je bio nešto prisutniji još od 2010.godine. S popularizacijom estetike kod mlađe populacije koja svoj život dokumentira na društvenim mrežama mnogi su dizajneri highstreet brandova primijetili kako raste potražnja za komadima odjeće nadahnutim tom estetikom pa su se potrudili u svoje kolekcije uvrstiti poneke od njih.

redbubble.com / sarahstyleseattle.com

Prekrasne komade moguće je pronaći u trgovinama kao što su Stradivarius, Reserved, Mango, Sinsay i Bershka.

H&M je nedavno izbacio liniju haljina koja u potpunosti utjelovljuje estetiku, a u nastavku možete pogledati video u kojem Fashion Mumblr detaljno analizira svaki komad iz linije.

Fashion Mumblr: https://www.youtube.com/watch?v=t8xcChbIuMo

Izvor: https://aesthetics.fandom.com/wiki/Cottagecore