Zabava

HACK: kako na jednostavan način izvaditi žvakaću iz kose, a da pritom ne upotrebljavate škare

Krešimir Šustić 01. srpnja 2020.

Učinkovit način koji će vas poštedjeti svake muke!

Jedna od češćih stvari koje smo slušali dok smo bili djeca je ta da ne smijemo leći sa žvakaćom gumom u krevet jer je možemo progutati ili će nam se zapetljati u kosi.

Svi mi koji smo to proživjeli, znamo kolika je muka ujutro se probuditi sa zalijepljenom kosom, kojoj ništa drugo ne preostaje osim šišanja i brijanja.

No danas su neke druga vremena i zahvaljujući društvenim mrežama možemo saznati razne načine kako olakšati malene nevolje i nestašluke s kojima se svakodnevno susrećemo.

Photo: Marnie Pillock

Tako je jedna mama iz Australije otkrila da je njezina trogodišnja kći iz torbe uzela paket žvakaćih guma, koje je nakon žvakanja zalijepila u kosu.

Prva pomisao joj je bila da će joj morati obrijati glavu kako bi se riješila zapetljane kuglice koja se nalazila zapetljana u kosi.

Očajna u potrazi za rješenjem, za pomoć se obratila svojim prijateljima na Facebooku i bila je preplavljena savjetom da maslac od kikirikija čini čuda za vađenje žvakaćih guma s glave.

Photo: Marnie Pillock

Željela je pokušati bilo što, stoga je dvije velike žlice maslaca stavila na područje zahvaćeno gumama, a zatim je ostavila da se upije dvije minute, prije nego što ga nježno raščešlja po kosi i nakon toga opere kosu.

Oduševljena cjelokupnim rješenjem, na svom profilu je podijelila slike i postupak kao znak pomoći svim roditeljima i onima koje to uskoro očekuje.

Znanost potvrđuje da je maslac od kikirikija napunjen masnim uljima koja navlače i natapaju kosu i žvakaću gumu, otpuštajući ljepljivu supstancu i olakšavajući pažljivo češljanje.