FOTO by Instagram @jen.lopezx / @hm / @90styleback

Moda

H&M vraća modu 90-ih na velika vrata!

Mia Vodopija 15. rujna 2021.

Tko bi odolio cool stilu 90-ih?

Nije tajna da se nostalgija prodaje i da nema vremena poput sadašnjeg da se osjećate nostalgično.

Zapravo, možemo se radovati komadima iz 90 -ih, poput baggy traperica, traper kapa i zlatnog dominantnog nakita, koji će se vratiti u središte pozornosti. Ne kolutajte očima – moda devedesetih nije tako loša kao što mislite.

S obzirom na to da volimo ponavljati trendove, vratimo se na kratko u život iz 90-ih. Kad je sadašnjost tmurna i neizvjesna, skloni smo osvrnuti se na prošla desetljeća tražeći utočište i usmjeravajući se na ono koje nas je učinilo najsretnijima – the ’90s are back baby!

Baggy stil se vratio

Nestale su uske traperice, koje su ionako previše restriktivne za naš novi postpandemijski način života i rada.

29,99 €

Sa svojim ultraširokim nogama, baggy vrećasti stil nudi apsolutnu udobnost. Od Belle Hadid do Hailey Baldwin, mnoge su zvijezde ove godine ovaj stil učinile opet popularnim.

39,99 €

Prednost je što je vrećasti kroj sada dostupan u širokom rasponu oblika, boja i materijala koji odgovaraju većini ljudi. Zato nas je H&M iznenadio svojom ponudom koja vraća 90-te na velika vrata.

4,99 €

Traperice, bijele majice i veste, kao i obuća koja liči na onu iz muzičkih spotova tog doba, daju nam do znanja da su djeca 90-ih napokon opet došla na svoje.

34,99 €

Vjerujemo da će i ostali brendovi slijediti ovaj nezaustavljivi trend nostalgije.

Stil devedesetih posvuda

U modi također možemo računati na to da ćemo vidjeti majice, široke košulje i dukserice iz 1990-ih, ali reinterpretirane u stilu 2021.

39,99 €

Ovaj trend je prirodni nastavak pojavljivanja udobnih komada za nošenje kod kuće i na poslu.

29,99 €

Za razliku od proteklih godina, naglasak će biti na tkanini, pri čemu će se preferirati nježniji i profinjeniji tekstil ili čak nježnije nijanse, tako da chic stilovi dolaze u obzir i istiskuju causal sportsku odjeću koja je u modi posljednjih sezona.

34,99 €

Općenito gledano, čini se da devedesete imaju utjecaja na raznim poljima, počevši od glazbene industrije. Postoji bezbroj cover verzija najvećih hitova 90-ih, poboljšanih i moderniziranih, koji su se pojavili zadnjih par godina.

No, to nije sve – čini se da je i svijet igračaka podlegao nostalgiji povratkom Tamagotchija i vintage konzola.

Možemo reći da su se 90-te vratile i baš se dobro osjećamo zbog toga!