Granny chic je in!

Marko Stipić 14. ožujka 2017.

Na posljednjoj reviji Guccija kreativni direktor brenda Allesandro Michele poslao je jasnu poruku; poželjno je biti drugačiji!

Ovosezonska linija duboko je inspirirana vintage lookovima, pa čak i onima za kojima inače nismo bili toliko ludi. Torbice oko struka, tkanine s cvjetnim uzorcima koje podsjećaju na kauče naših baka ili pak karirana odijela kakva nose naši djedovi… dobro ste čuli sve to apsolutno je in. U novome ruhu s potpisom genija s direktorskom palicom Guccija, svi nabrojani no-go komadi postali su predmetima žudnje fashionistica diljem svijeta.

Okupljeni su imali čast uživati u prekrasnoj igri boja, tekstura i dezena koja je svakim lookom postajala sve živahnija i ljepša. Kičasta i samouvjerena!

Na reviji je sveukupno prikazano 60 lookova za muškarce i 40 za žene. Naglasak revije bila je unisex odjeća te ideja: ako je spol fluidan, zašto ne i roba? Šarmantni puloveri, retro inspirirane “zvono” hlače, odijela, cipele, kaputi i torbe… pravila su tu da se krše.

Gucci je pravila prekršio i u odabiru samih modela; iako androgeni izgled nije novina u casting svijetu, Allesandro Michele odlučio je niz pistu pustiti modele različitih starosnih dobi, etniciteta, seksualne orijentacije i ponašanja. Naglasak je na modelima, odnosno na nama, kupcima.

Prilažemo nama najdraže lookove iz kolekcije:

Photo by: Daniele Oberrauch

Photo by: Daniele Oberrauch

 

Izvor: popsugar.com

 

Podijeli članak