Dom

Grancereale cheesecake s kremom od sira i preljevom od malina!

Nina Stojanov 28. ožujka 2019.

Zavrti li vam se u glavi od ovih slasnih imena kolača?

Donosim vam nešto neodoljivo i posebno! Radi se o cheesecake-u, ali s podlogom od grancereale keksa , kremom od sira s medom i limunom i preljevom od malina. Bez dodatka šećera, za vas sam napisala recept o laganoj i zdravoj verziji deserta!

Sastojci za podlogu:

  • 250 g grancereale keksa
  • 125 g Meggle maslaca

Sastojci za kremu:

  • 3 jaja
  • 500 g svježeg sira Zdenka
  • 4 žlice meda
  • 3 žlice limunovog soka
  • 1 limun šećer Dolcela

Preljev:

  • 1 paket smrznutih malina
  • 1 paketić želina Dolcela
  • 3 žlice meda

 

Upute za rad:

Kekse sameljite i izmiješajte sa rastopljenim maslacem. Na dno okruglog kalupa postavite papir za pečenje.

Smjesu od keksa i maslaca ravnomjerno rasporedite po kalupu i utisnite ga rukom. Stavite ga u hladnjak na pola sata da se stegne.

Od navedenih sastojaka izradite kremu. Sir, žumanjke, med i limun izradite mikserom. Bjelanjke istucite u čvrst šlag i dodajte ga siru i lagano izmiješajte.

Izvadite kalup iz hladnjaka i kremu premažite preko keksa.

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko pola sata na 180°C stupnjeva.

Nakon pola sata pečenja, izvadite kolač van i prekrijte ga aluminijskom folijom i vratite u pećnicu na još 40 minuta na laganu temperaturu dok sredina ne bude skroz pečena.

Kada je konačno pečeno, izvadite kalup iz pećnice i ostavite da se hladi.

U posudu za kuhanje iz vrećice izvadite sadržaj malina. Dodajte med. Ostavite da prokuha lagano miješajući. Kad prokuha, dodajte želin i promiješajte još nekoliko trenutaka.

Na ohlađeni kolač izlijte preljev od malina. Pričekajte da se ohladi i stavite ga u hladnjak da se stegne.

Vaš cheesecake je spreman za degustiranje! U slast!

 

Autor teksta: Nina Stojanov

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

 

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!