Grancereale cheesecake s kremom od sira i preljevom od malina!
Zavrti li vam se u glavi od ovih slasnih imena kolača?
Donosim vam nešto neodoljivo i posebno! Radi se o cheesecake-u, ali s podlogom od grancereale keksa , kremom od sira s medom i limunom i preljevom od malina. Bez dodatka šećera, za vas sam napisala recept o laganoj i zdravoj verziji deserta!
Sastojci za podlogu:
- 250 g grancereale keksa
- 125 g Meggle maslaca
Sastojci za kremu:
- 3 jaja
- 500 g svježeg sira Zdenka
- 4 žlice meda
- 3 žlice limunovog soka
- 1 limun šećer Dolcela
Preljev:
- 1 paket smrznutih malina
- 1 paketić želina Dolcela
- 3 žlice meda
Upute za rad:
Kekse sameljite i izmiješajte sa rastopljenim maslacem. Na dno okruglog kalupa postavite papir za pečenje.
Smjesu od keksa i maslaca ravnomjerno rasporedite po kalupu i utisnite ga rukom. Stavite ga u hladnjak na pola sata da se stegne.
Od navedenih sastojaka izradite kremu. Sir, žumanjke, med i limun izradite mikserom. Bjelanjke istucite u čvrst šlag i dodajte ga siru i lagano izmiješajte.
Izvadite kalup iz hladnjaka i kremu premažite preko keksa.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko pola sata na 180°C stupnjeva.
Nakon pola sata pečenja, izvadite kolač van i prekrijte ga aluminijskom folijom i vratite u pećnicu na još 40 minuta na laganu temperaturu dok sredina ne bude skroz pečena.
Kada je konačno pečeno, izvadite kalup iz pećnice i ostavite da se hladi.
U posudu za kuhanje iz vrećice izvadite sadržaj malina. Dodajte med. Ostavite da prokuha lagano miješajući. Kad prokuha, dodajte želin i promiješajte još nekoliko trenutaka.
Na ohlađeni kolač izlijte preljev od malina. Pričekajte da se ohladi i stavite ga u hladnjak da se stegne.
Vaš cheesecake je spreman za degustiranje! U slast!
Autor teksta: Nina Stojanov
www.facebook.com/DalmatianthingswithNina
www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina
###
Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!