FOTO by IMDb

Film

Gospodar prstenova: Spremaju se novi nastavci popularne trilogije

admin 24. veljače 2023.

Na dvadesetu godišnjicu posljednjeg nastavka dolaze odlične vijesti

Warner Bros Discovery i New Line Cinema sklopili su novi višegodišnji ugovor s Embracer Group AB Middle-Earth Enterprises kako bi udružili snage povodom kreiranja novih filmova iz franšize.

Gospodar prstenova novi nastavci
Foto: IMDb

Izvorna trilogija Gospodar prstenova Petera Jacksona osvojila je 17 Oscara, a vodi obožavatelje u mistični svijet J.R.R. Tolkien pun vilenjaka, hobita i ljudi.

Sama po sebi, franšiza ima slojeve i slojeve mogućnosti pripovijedanja s mnoštvom zanimljivih likova i mitologije koja mistificira gledatelje.

Gospodar prstenova novi nastavci
Foto: IMDb

Ugovor dolazi 20 godina nakon što je New Line objavio epsku trilogiju Gospodar prstenova, a 6 milijardi dolara zarade na blagajnama diljem svijeta sigurno je bio i motiv više da se u realizaciju krene što prije.

Gospodar prstenova novi nastavci
Foto: IMDb

Koja radnja će biti u fokusu novih filmova i hoće li se vratiti neko kreativno osoblje ili glumačka postava, stvar je nagađanja. Kad je Embracer stekao filmska prava, izbacio je filmove o Gandalfu, Aragornu, Galadriel i Eowyn kao potencijalne buduće projekte.

Najistaknutiji projekt Gospodara prstenova posljednjih godina je Amazon Prime TV show The Rings of Power, čija je prva sezona debitirala 2022.

Gospodar prstenova novi nastavci
Foto: IMDb

Nadamo se da ćemo uskoro imati više informacijama i da ćemo se zajedno veseliti skorom dolasku nastavaka jedne od najpopularnijih filmskih franšiza.