Dekor

Gnomovi se vratili u grad u festive blagdanskom ruhu!

Viktoria Mikulić 04. listopada 2022.

Jedan ljepši od drugog…

Gnomovi su mitološka bića koja se često pojavljuju u fantastičnim romanima, a posljednjih godina zaživjeli su i kao jedan od omiljenih home dekora u blagdansko vrijeme.

Preslatki gnom zapravo potječe iz Švedske, a nazivaju ga još i Nisse, Nisser ili Tomte. Riječ je o usamljenom biću koje je tijekom povijesti štitilo obitelji, a oni su ga vješto skrivali od susjeda jer su znali da vrijedi čitavo bogatstvo.

Osim u skandinavskim zemljama, gnomovi su zaludili mase diljem svijeta i mogli bismo reći da ozbiljno pariraju Orašarima, dosad najpopularnijem blagdanskom dekoru koji predstavlja drobilicu za orahe.

Simpatičnog gnoma karakterizira duga brada, kapica koja prekriva oči, kao i farmerska odjeća.

Naravno, brendovi su odlučili biti maštoviti i lansirati plišane gnomove u mnoštvo izdanja. Iako su i dalje u istoj formi, poigrali su se s njihovim dizajnom, znajući da će time otopiti srca svih zaljubljenika u Božić.

Gnomovi iz Nexta najslađa su blagdanska dekoracija!

Gnom nas možda u današnje vrijeme ne može zaštititi, ali uz njega se itekako osjećamo sigurno. Na Nextu smo pronašli nekoliko predivnih primjeraka od kojih su neki rezervirani za Halloween, a drugi za blagdansko vrijeme. Nama je najslađi primjerak koji u rukama drži srce s natpisom “with love”.

Svaki dom treba gnoma za Božić i jedno je sigurno – nikada ih ne možete imati previše. Ovaj preslatki mali dečko unosi sav blagdanski šarm u vaš interijer. Brada mu je mekana i može se gladiti, a njegove male nožice vire ispod tog mljackavog trbuščića. Posjednite ga na sofu ili na krevet, donijet će blagdansko dobro raspoloženje gdje god se nalazio.

Bez obzira imate li već jednog ili nekoliko gnomova kod kuće i htjeli biste nadopuniti kolekciju, ili tek prvi put planirate svoj dom ukrasiti istima, sigurni smo da će svima prirasti srcu. Pronaći ih možete na nextdirect.com/hr!