FOTO by sylvennewyork.com

Moda

Gležnjače od jabuka za kojima je fashion svijet poludio!

Mia Vodopija 21. rujna 2021.

Biste li nosili obuću od voća?

Modni brendovi dolaze s jedinstvenim novim (a usudili bismo se reći i ukusnim?) načinima stvaranja cipela koje izgledaju dobro bez nanošenja štete majci Zemlji.

Zapravo, jedna marka ima misiju postati potpuno veganska i plant based do kraja ove godine. I ne, ne govorimo o njihovoj prehrani; govorimo o materijalima koje koriste u proizvodnji nevjerojatno elegantnih dizajnerskih cipela izrađenih od jabuka. Da, jabuka.

$395.00

Sylven New York je brend koji radi ozbiljne pomake u svijetu održive obuće. Na njihovoj web stranici piše: “Za nas ‘održivost’ znači obranu i zaštitu prirodnih bogatstava te minimiziranje štete okoliša zbog naših utjecaja.”

Veganska koža često dolazi od plastike (ili reciklirane plastike), što iskreno nije najbolja ekološka opcija. Ali veganska koža napravljena od organskog otpada jabuka?

$395.00

To zvuči puno bolje. Sylven New York koristi otpad od jabuka uzgojenih u Tirolu (poput jezgre i ljuski koje ne bi inače bile konzumirane), koji se zatim pretvara u celulozu, koja će se povezati u tkaninu. Krajnji rezultat je materijal nalik koži koji je 100 posto veganski.

Sylvenove gležnjače dokazuju da se otpad (u ovom slučaju otpad jabuka) može pretvoriti u nešto lijepo. I ljudi to primjećuju. Ako želite par, morat ćete se strpjeti – gležnjače su često rasprodane jer su postale jako popularne.

$395.00

Kupci koji su imali sreće uloviti par, potpuno su opsjednuti: “Kad su ove bebe stigle, osobno sam se uvjerila koliko su lijepe”, napisala je jedna žena, dodavši: “Veličina mi odgovara i prilično su udobne, a kvaliteta gležnjača je nevjerojatna. Volim kako su odvažne! Tko god da ovo čita, vjerujte mi da vam trebaju ove čizme.”

Jesu li udobne? Check! Jesu li stylish? Check! Jesu li održivog dizajna koji je dobar za prirodu? Naravno da da. Možete ih checkirati na njihovoj službenoj stranici.

$395.00

Nadajmo se da će ova inovativna tehnika izrade obuće polučiti uspjeha i kod drugih brendova jer važno je da zaštitimo našu planetu dok još možemo.