Film

Gledate li novu tursku seriju “Sto godina čuda”?

Viktoria Mikulić 24. kolovoza 2023.

Priča koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim i prekrasni glavni glumci spoj su koji će nas prikovati za male ekrane!

Na Novu je 21. kolovoza stigla dramska serija “Sto godina čuda” u kojoj glavne uloge imaju markantan Birkan Sokullu i Ebru Sahin koja je hrvatskim gledateljima poznata i kao prelijepa Rejan iz serije “Ljubav osvetnika”.

Izvrstan scenaristički tim i talentirana glumačka postava udružili su snage kako bi stvorili emocionalno i duboko potresnu seriju pod nazivom “Sto godina čuda”. Ova izuzetna serija, koja kombinira povijesne elemente s misterioznim i romantičnim zapletom, pruža gledateljima putovanje kroz vrijeme, dok istražuje ključna pitanja ljubavi, obitelji, vjere, pripadnosti te samog života.

Radnja serije započinje u Grčkoj 1893. godine, gdje je rođen Ali Tahir (Birkan Sokullu), vojni zapovjednik koji se istaknuo u Bitci kod Sakaryje. Njegova hrabrost i odlučnost došli su na kušnju kada je, u trenutku nepažnje propustio spriječiti napad neprijatelja na njegovu jedinicu. Nakon što je shvatio da su njegovi vojnici mrtvi, odlučio se za očajnički potez te sam napao neprijatelje. Pri tom je pogođen metkom u prsa i umro.

Prije nego što je pokopan, kao simbol zahvalnosti njegovih vojnika, lice mu je oprano vodom koja ga je čudesno ponovno oživjela. Ta voda natjerala je Ali Tahira da ponovno otvori oči i više nije stario. Mustafa Kemal mu je dao novi zadatak – obrazovati se u poljoprivrednoj školi u Njemačkoj i raditi na razvoju Republike Turske. Godine 2023., Ali Tahir, koji se sada naziva Kemal, nastanio se u turskom gradiću Göçeku.

Unatoč svojih 130 godina, i dalje izgleda kao da ima 30. Odlučio je okončati svoj život zbog nepodnošljivog tereta gubitaka, krivnje i tajni koje je nosio u sebi više od 100 godina.

Međutim, susreće Hariku (Ebru Sahin), mladu spisateljicu. Kemala zaintrigira saznanje da Harika radi na priči koja ga podsjeća na njega samog. Mijenja ime u Mehmet i počinje Harici pričati svoju životnu priču.

Sadržaj preuzet s NOVA TV!