Moda

Glavni savjet za ljetnu sezonu – stavite leđa u prvi plan!

Daria Lovrić 20. svibnja 2022.

Suptilan način za isticanje ženske senzualnosti...

Pokušavajući istaknuti vlastitu privlačnost i seksepil često posežemo za odabirom otvorenih modnih komada i dobijemo kontra efekt. Pretjerano otkrivanje ženskog tijela ponekad može biti vulgarno i cijeli look ne bude dostojan jedne senzualne i elegantne dame.

Osim što se moramo voditi uzrečicom „manje je više“ najveći efekt ćemo postići stavljanjem fokusa na neočekivane dijelove tijela. Ako uzmemo u obzir da su „glavni“ ženski atributi prsa, pozadina i duge noge najveći ćemo utisak ostaviti izaberemo li modne kombinacije u kojima ćemo fokus preseliti na drugi dio tijela.

Upravo je to misao vodilja poznatih dizajnera i high street brendova pa su nam ove sezone servirali mnoštvo odjevnih komada kojima je naglasak na leđima. Gola leđa su novi duboki dekolte pa su komadi koji otkrivaju taj dio ženskog tijela apsolutni hit ovog ljeta.

Novi modni trend otvorenih leđa pokazale su i brojne celebrity zvijezde na crvenim tepisima, ali i trendseterice na društvenim mrežama.

S obzirom na to da ćemo uskoro zakoračiti u ljeto, modne komade otvorenih leđa viđat ćemo sve češće i u svakodnevnim ležernim kombinacijama, ali i u svečanim prilikama.

Haljine ili topovi golih leđa isključuju mogućnost nošenja grudnjaka, međutim danas postoje dodaci koji će vam pomoći da sve stoji na „svom mjestu“.

Također, pripazite i na tragove kupaćeg kostima jer će ih biti gotovo pa nemoguće prekriti. Kako bi dodatno skrenuli pažnju na leđa, ogrlicu okrenite iza umjesto sprijeda prema dekolteu.

Nama omiljeni brendovi su u svoje nove kolekcije već uvrstili nekoliko komada s naglaskom na ženska leđa, a mi smo izdvojili neke od najljepših: