FOTO by Instagram @pikolvillage

Putovanja

Glamping oaza u Sloveniji pravi je raj za ljubitelje prirode

Daria Lovrić 06. rujna 2022.

Koga vodite sa sobom?

Ljeto je polako na izmaku, a mi smo u potrazi za novim turističkim destinacijama u kojima ćemo uživati u ostatku godine. Početak rujna je idealno vrijeme da iskoristimo „bablje“ ljeto i pobjegnemo na kratki, ali slatki vikend odmor iz snova.

Pikol Lake Village
Pikol Lake Village / booking.com

Pretražujući društvene mreže za oko nam je zapeo pravi dragulj u susjednoj slikovitoj Sloveniji. Što smo duže gledali slike i upijali informacije sve smo bili sigurniji da je baš Pikol Lake Village naša iduća must visit lokacija.

Rustikalno mjesto za istinski odmor u dodiru s prirodom

Poznati slovenski restoran Pikol smješten je u mjestu Rožana kraj Nove Gorice. Poznat po svojoj gastronomskoj ponudi, vrhunskom gostoprimstvu te osvojenoj nagradi Michelin Plate, odnedavno je proširio svoju ponudu i kreirao pravu malu zelenu oazu za ljubitelje prirode.

Otvorivši svoje prvo plutajuće glamping naselje u Sloveniji, prikladno nazvano Lake Village, idealno je mjesto za bijeg od gradske vreve. Naselje se sastoji od četiri romantične drvene kućice na vodi i šumske vile koja je smještena na rubu magičnog jezera. Na samoj terasi vile nalazi se i privatna hidromasažna kada i pruža se pogled na cijelo selo.

Kako bi što ljepše uživali u čarima ovog rustikalnog mjesta, svakog jutra možete očekivati doručak napravljen od lokalnih delicija dostavljen u vikendicu. Tijekom dana možete uživati u prekrasnoj okolici vozeći se na električnim biciklima istražujući slikovite vinograde i zelena prostranstva Vipavske doline.

U večernjim satima s boljom polovicom u Pikolu uživajte u kulinarskim kreacijama i vrhunskim vinima. Uklopljeno u ambijent netaknute prirode, Pikol naselje, savršena je destinacija za parove u potrazi za romantičnom oazom i za uživanje u čarobnom odmoru u rustikalnom prirodnom interijeru i eksterijeru.

Pikol Lake Village
Pikol Lake Village / booking.com
Pikol Lake Village
Pikol Lake Village / booking.com
Pikol Lake Village
Pikol Lake Village / booking.com

Mi smo pronašli svoju iduću destinaciju za vikend putovanje!

Pikol Lake Village
Pikol Lake Village / booking.com

Ako je i vas zaintrigirao ovaj skriveni biser posjetite njihov Pikol village web mjesto i iznenadite voljenu osobu bijegom u prirodu.