FOTO by Instagram @jaquelinelaganaro / @sarlatv / @kroz_objektiv

Putovanja

Galebove stijene – must visit lokacija u Istri

Daria Lovrić 07. srpnja 2022.

Nezaobilazna atrakcija za sve ljubitelje kristalno čistog mora i adrenalina...

Jadranska obala skriva niz popularnih lokacija koje mame kako domaće, tako i strane turiste. Uz poznate TOP destinacije, mnogo je i onih manje poznatih skrivenih bisera duž obale Lijepe naše.

Hrvatska je neiscrpan izvor božanstvenih lokacija i kada bismo živjeli sto godina, opet ne bi uspjeli vidjeti sve. Upravo zato, obožavamo otkrivati nova must see mjesta na kojima ćemo guštati. S obzirom na to da je ljetna sezona, u potrazi smo za novim morskim biserima.

Ovog puta za oko su nam zapele Galebove stijene – čarobna atrakcija i nezaobilazna lokacija ako se odlučite posjetiti Istru.

Radi se o stjenovitom zaljevu s bistrim, kristalno čistim, tirkiznim morem. Galebove stijene omiljeno su okupljalište Puljana, ali i sve popularnije mjesto za turiste. Nalaze se na 10 minuta vožnje od grada Pule.

Uz plažicu i stijene, atrakcija su i obližnje špilje koje su vrlo brzo postale HIT među brojnim ljubiteljima prirodnog avanturizma, ali i idealna lokacija za snimanje filmova.

Zanimljivo je to da se vodi rasprava o pravom imenu ovih stijena. Neki Puljani napominju da je zapravo pravo ime lokacije Golubove stijene, a da su postale Galebove kada su došljaci to tako nazvali jer galeba vežu uz more. S druge strane, drugi pak misle da je počela priča o Golubovim stijenama jer su se golubovi znali skrivati po špiljama.

U svakom slučaju prekrasne bijele stijene pružaju zabavu i adrenalin kojima je teško odoljeti. Brojni turisti ovdje mogu skakati u more s velikih visina, roniti, kupati se ili kajakariti u špiljama.

Svojom prirodnom ljepotom posjetitelje ostavljaju bez teksta i stvaraju WOW efekt. Galebove stijene su ljetna favorit destinacija i vjerujemo da ćemo ih često viđati na zamamnim fotografijama putem društvenih mreža.