FOTO by Instagram @yourbraids / @aurorabraids / @beyondtheponytail

Ljepota

Frizure od pletenica i dalje su omiljeni trend kojem kažemo DA!

admin 09. veljače 2024.

Donosimo vam šest načina uz koje ćete se osjećati magično!

Pletenjem kose postižemo predivne frizure bez mnogo truda, a rezultat toga su predivne frizure koje možete prilagoditi svakoj prilici. Pletenice krase naše kose još od srednjeg vijeka, a danas postoji mnogo vrsta koje viđamo svakodnevno.

Iako na prvu djeluju jednostavno za napraviti, svi koji su pokušavali malo zahtjevniju tehniku brzo su odustali. Danas se pletenje kose smatra umjetnošću, što u potpunosti opravdavamo s obzirom na spretnost i magičan rad ruku onoga koji ih radi. U nastavku vam donosimo šest načina uz koje ćete se osjećati uistinu magično.

Francuska pletenica

Klasična francuska pletenica privlači pozornost i daje poseban efekt ukupnom izgledu. Jedna je od apsolutnih klasika među pletenim frizurama koja nam se stalno vraća u modu, ali uz male promjene. Postoji više načina kako da je napravite i nakon što se izvježbate, osjećat ćete se kao pravi profesionalac.

Nizozemska pletenica

Upravo ona je potreba za trendy frizuru, a za razliku od francuske, nizozemska pletenica leži na glavi. Stvara 3D izgled i plete se od vrha glave do vrhova kose.

View this post on Instagram

Happy Monday! 🤩

A post shared by 🎀 Your Braids 🎀 (@yourbraids) on

Riblja kost

Jedna je od najpopularnijih brzih frizura koja transforimira naš izgled u trenutku. Ona je odličan izbor onih dana kad se nemate vremena posvetiti svojoj kosi, a za izradu vam je potrebno desetak minuta.

Sirena pletenica

Iako djeluje izrazito složeno i komplicirano, stručnjaci tvrde da vam je potrebno 10 minuta da je napravite savršeno. Idealna je za djevojke s dugom i gustom kosom, a izgleda profinjeno i elegantno.

View this post on Instagram

Twists and a fishtail💕

A post shared by Mia & Linda (@aurorabraids) on

Kabel pletenica

Najlakša vrsta za koju vam je potrebno samo nekoliko trenutaka. Mnogi je ne smatraju pravom pletenicom, no pošto se radi o pletenju kose zasluženo nosi tu titulu. Odlično izgleda u kombinaciji s loknama i blago valovitom kosom.

Macrame pletenica

Pletenice nisu idealne samo za dugu kosu jer čak i s kratkom kosom, možete stvoriti lijep izgled. Ova ljepotica nije tako jednostavna za napraviti, no uz malo vježbe dobivate savršen efekt.