FOTO by Instagram @chiara.catalano.cc

Moda

Frida Kahlo u glavnoj ulozi najupečatljivijih modnih kreacija koje smo vidjeli!

Daria Lovrić 18. kolovoza 2023.

Odjevni komadi kao slikarska platna s važnom porukom!

Zamislite klasične i bezvremenske odjevne komade koje ćete nositi godinama u nešto apstraktnijem izdanju. Klasika i upečatljivost možda teško idu jedno s drugim, međutim sve je moguće.

Čim smo ugledati Instagram profil talentirane umjetnice iz Palerma Chiare Catalano nismo mogli prestati skrolati. Nedavno smo vam predstavili njezine efektne kreacije s likom preslatkog Snoopyja, međutim ovog puta nas je oduševila odjevnim komadima s Frida Kahlo detaljima.

Naime, Chiara je diplomirala arhitekturu, a taj spoj umjetničkog duha, strasti prema dizajnu i modi te poštovanje prema prirodi vodili su je prema osnivanju brenda Coccodrive.

Putem tog brenda ona kreira modni nakit i dodatke koristeći reciklirane materijale, te svojom kreativnošću i predanošću mijenja način na koji doživljavamo modu i educira o važnosti očuvanja našeg okoliša.

Kroz godine, Chiara je razvila svoju viziju i transformirala je u liniju prilagođenih balonera, kaputa, blejzera, suknji, haljina i košulja. Kroz svoj kreativni proces, Chiara koristi vintage i odbačene odjevne predmete, kao slikarska platna.

Na njima ona iscrtava slogane koji nas podsjećaju na važnost čuvanja okoliša, širi pozitivne vibracije te promiče osjećaj uključenosti. Njezine kreacije nositelj su poruka i potiču na promjenu.

Shodno tomu, Chiara je predstavila haljine, košulje i balonere koje krasi jedna od najvažnijih meksičkih slikarica, ali i simbol žena i njihove emancipacije i snage, Frida Kahlo.

Chiarine kreacije dostupne su samo za kupnju putem Instagram profila na kojem možete pogledati njezina druga remek-djela.