FOTO by @Tanya Anderson

Iće & piće

Floralne kockice leda pravi su ljetni hit

admin 17. lipnja 2021.

Rashladite piće i dodajte mu dozu ljetnog šarma

Ušli smo u sezonu ispijanja koktela i osvježavajućih pića koji nam pomažu u borbi protiv visokih temperatura.

Svaki koktel ili ljetno piće nezamislivo je bez nekoliko kockica leda, a na društvenim mrežama smo pronašli način kako ispijanje podići na idući nivo.

Foto: Tanya Anderson

Cvjetne kockice leda bit će pravi hit ovog ljeta, a postupak dobivanja ovog šarmantnog dekoracijskog štiha je jednostavniji nego što rezultat izgleda.

Foto: Tanya Anderson

Profesionalna vrtlarica Tanya Anderson objašnjava postupak i bitne stvari na koje morate paziti – “Najbitnija faza je odabir pravog cvijeća za koje je prethodno potrebno napraviti istraživanja kako bi se utvrdilo je li jestivo ili ne. Koristite samo one cvjetne vrste koje su najbolje procvale i pokušajte pronaći ono koje je kompatibilno s vašim pićem. Ne morate ipak brinuti da će vam odabir cvijeća pokvariti okus pića jer većina jestivog cvijeća ima vrlo suptilan okus. Ipak, pokušajte izbjeći cvijeće koji ima blago gorak okus jer bi to moglo imati utjecaj na finalni okus.”

Foto: Tanya Anderson

Osim okusa i arome, ove kockice leda mogu lako utjecati na boju vašeg pića, što znači da možete stvoriti savršenu estetiku. Neki jestivi cvjetovi pobojat će vaše piće kako se kockica leda postepeno topi.

Na primjer, ako stavite neki cvijet magenta boje u kockicu leda i pomiješate ga s pićem svijetle boje poput gina ili prošeka, vaše će piće poprimiti ružičastu boju pružajući tako novi dozu zabave u ljetne zabave.

Foto: Tanya Anderson

Samo pripazite da vam prilikom smrzavanja kockice cvijet ne ispliva na površinu, ali i za to postoji jednostavan trik. Stavite prvo malo vode u kalup i pustite ju da se smrzne. Nakon toga zapiknite cvijet u njega i nalijte vodu do vrha te pustite da se sve do kraja zaledi.

Foto: Tanya Anderson

Još jedan od savjeta da koristite silikonske kalupe jer, osim što su jednostavniji za upotrebu, možete dobiti i veći izbor dimenzija i oblika.

Nadamo se da ćete i vi ovog ljeta dodati floralni touch u svako vaše piće.