FINALNA VEČER BIPA FASHION.HR-a: sve ono lijepo i manje lijepo!

Marko Stipić 07. travnja 2017.

U trenutku kada smo pomislili da smo vidjeli sve što fashion.hr ima za ponuditi dogodila se revija Luke Grubišića koja nas je ostavila bez daha

Začarana morska priča prezentirana takvom lakoćom i elegancijom dala je novo značenje pojma Hrvatski dizajn.

Kolekcija nosi ime Frutti di mare omogućila nam je uživanje u kreacijama koje navješćuju toplije dane. Kombinacijom različitih materijala i printova oslikanih morskim motivima Luka se iskazao kao ogledni primjerak čemu dizajner treba težiti.

Zaigrane, pufaste suknje oduševile su nas na prvu. Najdraži look iz kolekcije uvjerljivo je onaj prugaste puff suknje i prugaste košulje zlatno bijelih tonova.

Srpska dizajnerica Ines Janković večer je nastavila u istome tonu. Komadi koji je odlučila prikazati kombinirali su klasične siluete sa suvremenim shvaćanjem ženskog seksepila i moći.

Odabir materijala i boja nije prošao neopaženo. Kolekcija je bila potpuni uspjeh i u potpunosti smo sigurni kako će već u svega par dana biti rasprodana.

Look koji posebno volimo jest ujedno i onaj kojime je revija i otvorena, a radi se o haljini koja na tako elegantan način spaja seksepil i najnovije trendove. S prednje strane haljine ona nalikuje na varijantu wrap dressa s dubokim izrezima i volanima, dok straga jasno otkriva prugasti print, koji je apsolutni proljetni trend, preko kojega se nalaze romantični floralni printovi. Svi elementi uklopljeni su ženstveno i originalno da nosivost samoga komada nije ugrožena. Iz toga razloga prognoziramo veliki uspjeh mlade dizajnerice.

Veliko razočaranje uslijedilo je revijom brenda Marina Design iza kojega stoji dizajnerica Marina Obradović. Komadi koji su predstavljeni bili su krajnje neoriginalni. Izbor materijala definitivno je promašen čemu je svjedočio i raspad pojedinih komada tijekom revije. Metalne zakovice letjele su u tolikom broju da smo se iskreno zabrinuli za sigurnost modela koji su morali hodati po pisti prekrivenoj tim skliskim minama.

Od same dizajnerice očekujemo veliko iskupljenje pri sljedećoj reviji.

Kolekcija brenda Arileo obilježena je prozračnošću i nježnosti. Nezgodan je u ovome slučaju bio timing te su se kreacije i utisak koji je modni dvojac pokušao stvoriti potpuno izgubile u masi drugih revija. Dijelom je za to zaslužna i činjenica estetike dvojca Marije i Jurice Pirić koji romantično pleše po granici minimalizma i maksimalizma. Ples je to koji su kritičari i publika odlučili presjediti.

Imali smo veća očekivanja dvojca, ali sigurni smo da će bolju modnu poslasticu pripremiti već iduće sezone.

Apsolutni šok nastao je kada su pistom prošetali prvi lookovi nove kolekcije Zorana Aragovića za Bite my style. Iako je inače poznat kao dizajner koji nije baš po svačijem ukusu, nadali smo se kako se zasigurno radi o nekakvoj šali, te kako pravi lookovi tek trebaju izaći.

Loš pokušaj adaptacije Harajuku kulture kombiniran s patchevima koji su izgledali jeftino zgrozio nas je. Lookove su upotpunile “shake and go, Kylie wannabe” perike te time zapečatile promašaj ove kolekcije.