FOTO by IMDb

Film

Final Destination 6: Ove godine dolazi nastavak najpopularnije horor franšize

admin 23. lipnja 2022.

Od smrti se ne može pobjeći....

Final Destination američka je horor franšiza koja se sastoji od pet filmova, dva stripa i devet romana. Temelji se na reproduciranom scenariju Jeffreyja Reddicka, izvorno napisanom za televizijsku seriju The X-Files, a distribuirao ga je New Line Cinema.

Final Destination 1

Unutar svih pet filmova radnja je fokusirana na male skupine ljudi koji pokušavaju pobjeći od smrti nakon što jedna osoba (protagonist) unaprijed vidi nesreću i upozori ih na to da će se nešto loše dogoditi. Nakon što izbjegnu smrt, preživjeli bivaju ubijeni jedan po jedan u bizarnim nesrećama uzrokovanim nevidljivom silom koja stvara komplicirane lance uzroka i posljedice.

Final Destination 2

U prvom nastavku sve se vrti oko avionske nesreće, u drugom oko automobilske nesreće, u trećem oko vlaka smrti, u četvrtom oko auto trkališta i u petom mjesto radnje je most prepun prometa.

Final Destination 3

2011. godine Tony Todd rekao je da će, ako Final Destination 5 bude uspješan, uskoro doći još dva nastavka. Na pitanje hoće li režirati nastavak, Steven Quale rekao je je: “Tko zna. Nikad ne reci nikad. Mislim, to će ovisiti o obožavateljima. Vidjet ćemo kako će proći peti nastavak i hoće li zaraditi kao četvrti nastavak. Ako sve bude u redu siguran sam da će Warner Brothers htjeti snimiti barem još jedan nastavak.”

Final Destination 4

Nakon više od deset godina film je napokon u razvoju i prve informacije govore da ćemo ga gledati u ovoj godini. Točan datum još nije potvrđen, ali veseli nas da ćemo opet imati prilike gledati brutalne scene najbolje horor filmske franšize ikad snimljene.

Final Destination 5

Još ne zna niti točna radnja šestog nastavka, ali je vjerovati riječima Jeffreya Reddicka i najavi da nas čeka turbulentna radnja, veselimo se i jedva čekamo.