FOTO by IMDb

Film

Filmska večer s Mary J. Blinge koja danas slavi okrugli 50. rođendan

admin 11. siječnja 2021.

Donosimo top 5 filmova uz koje možete provesti večer

Mary Jane Blige (rođena 11. siječnja 1971.) američka je kantautorica, glumica i filantrop koja je svoju karijeru započela davne 1991. godine kada je potpisala ugovor za Uptown Records. Nastavila je s izdavanjem 13 studijskih albuma, od kojih je osam postiglo multi-platinastu svjetsku prodaju. Blige je prodala 50 milijuna albuma u Sjedinjenim Državama i 80 milijuna ploča širom svijeta.

Dobitnica je devet nagrada Grammy, četiri američke glazbene nagrade, dvanaest nagrada Billboard Music Awards, a također je dobila tri nominacije za nagradu Zlatni globus, uključujući jednu za sporednu ulogu u filmu Mudbound (2017.) i drugu za originalnu pjesmu “Mighty River“.

Također je dobila nominaciju za Oscara za najbolju sporednu glumicu i najbolju originalnu pjesmu, postavši prva osoba nominirana za glumu i pisanje pjesama iste godine.

Danas Mary J. Blige slavi 50. rođendan i ako ne znate što ćete raditi večeras predstavljamo vam nekoliko njenih filmskih hitova.

Mudbound

Dva muškarca vratila su se kući nakon završetka Drugog svjetskog rata, da rade na farmama u ruralnim dijelovima Mississippi-a, gdje se bore s rasizmom i pokušavaju da se prilagode životu nakon rata …

Prison Song

Mladić živi i uči o životu dok odrasta na ulici te u popravnim ustanovama i izvan njih.

Black Nativity

Ulični tinejdžer iz Baltimorea kojeg je odgojila samohrana majka putuje u New York kako bi proveo božićne praznike sa svojom rodbinom. Kreće jedno iznenađujuće i nadahnjujuće putovanje.

Body Cam

Kada rutinska obustava prometa rezultira neobjašnjivom, groznom smrću njezine kolegice, policajka shvati da će snimci incidenta biti tu samo za njezine oči. Dok se napadi povećavaju, ona juri kako bi shvatila nadnaravnu silu koja stoji iza njih.

Respect

Iako još nije na popis smo morali staviti i film koji čekamo s nestrpljenjem

Nakon uspona karijere Arethe Franklin od djeteta koje je pjevalo u zboru crkve njezinog oca do međunarodne superzvijezde, RESPECT je izvanredna istinita priča o putu glazbene ikone da pronađe svoj glas.