FOTO by Instagram @visitopatija

Putovanja

Festival Đardin- pred nama je vikend u kojem ne smijete zaobići bajnu Opatiju!

Daria Lovrić 28. travnja 2023.

Kraj cvjetnog travnja obilježit će u manifestacija u čarobnom parku Angiolina!

Proljepšanje vremena i porast temperatura mami nas da svaki slobodan trenutak provedemo u prirodi i istraživanju novih lokacija. Za kratka vikend putovanja, najbolji su izbor manja mjesta u neposrednoj blizini koja ne iziskuju putovanje duže od nekoliko sati.

Želite li se ovog vikenda maksimalno opustiti i uživati u svježem zraku, mirisu soli i proljetnog cvijeća, onda obavezno skoknite do Opatije.

Festival Đardin

Bajna Opatija cijeli travanj svoje posjetitelje razveseljava rascvjetanim parkovima, zelenim šetnicama, osunčanom povijesnom šetnicom Lungomare, ali i pregrštom događanja.

Ovog mjeseca imali smo prilike uživati u Festivalu kamelija, Hrvatskom festivalu rekreacije, uskrsnim događanjima i brojnim glazbenim nastupima, a sada nas očekuje vrhunac koji će obilježiti proljetni travanj.

Riječ je o Đardinu – festivalu sadnje, cvijeća, zabave, smijeha i učenja. Ova se cvjetna manifestacija održava po prvi put, i to od 28. do 30. travnja na prostoru klijališta Parka Angiolina.

Opatija će u svom prepoznatljivom parku okupiti ljubitelje vrtlarenja, kao i one koji će to tek postati. Festival Đardin u organizaciji Parkova d.o.o. i Turističke zajednice grada Opatije i Grada Opatije ovog vikenda poziva sve generacije da se pridruže festivalu i uživaju u predivnoj prirodi i raskošnom šarenilu cvijeća.

U okviru festivala sve zainteresirane očekuje prodaja sezonskog i drugog cvijeća, kaktusa i sobnog bilja, kao i radionice namijenjene djeci i odraslima.

Kraljica Jadrana

Parkovi Opatija prepoznatljivi po ljepoti perivoja, ali i po stručnom znanju vodstva koje je akumulirano generacijama.

Festival Đardin sjajna je prilika da se to znanje prenese posjetiteljima kako bi u Opatiji uživali ne samo u atraktivnom krajobrazu već i u kvalitetnim edukacijama napominju iz tvrtke Parkovi Opatija.

Opatija zaista nije daleko, a u cvjetnom izdanju atrakcija je koja se ne propušta, stoga se sa svojom boljom polovicom, majkom, sestrom ili najboljom prijateljicom obavezno zaputite na izlet ovog vikenda!