FOTO by Instagram @ferdinandknedle

Iće & piće

Ferdinand knedle napokon stigle u Zagreb!

Mia Vodopija 08. travnja 2022.

Koga ovog vikenda vodite na Ferdinand knedle?

Knedle – jedna riječ koja govori sve. Velike ili male, bitno je da su tople, mekane i nadasve ukusne. Mnogi od nas su odrasli uz knedle od šljiva ili marelica, to nam je omiljeni klasik. No, vrijeme je da istražimo ostale okuse knedli koje još nismo probali.

Svaka baka i mama rado će se pohvaliti da pripremaju najbolje knedle (u što vjerujemo da je istina), ali ponekad je brže i jednostavnije kupiti već gotove knedle spremne za jelo. Upravo zato smo jako sretni što su najbolje srpske knedle, Ferdinand knedle, stigle u Zagreb.

Beogradske popularne knedle već pola desetljeća žare i pale balkanskom gastro scenom. Priča o Ferdinand knedlama krenula je otvaranjem prodavaonice u ulici Gavrila Principa 2016. godine, a u međuvremenu su se otvarale nove lokacije da bi došle i do nas.

Novo prodajno mjesto otvoreno je u srcu Zagreba, na adresi Radićeva 23.

„Svoju prepoznatljivost Ferdinand knedle baziraju na kvaliteti proizvoda koji se osigurava korištenjem najkvalitetnijih lokalnih sirovina, kao i upotrebom najfinijih belgijskih čokolada, prvoklasnog voća, krema i posipa, što svakom ljubitelju slastica omogućava da se osjeća kao car kada mu se jedu knedle“, piše na njihovoj službenoj stranici.

Osim u Zagrebu, Ferdinand knedle otvaraju proizvodni pogon u Samoboru, a planiraju se i širiti po Europi.

Slatke kombinacije poput karamele s čokoladom, kikirikija i meda, pistacije, badema i maline ispunjavaju unutrašnjost nekih od njihovih ljepotica.

Postoje i slane verzije poput knedli s četiri vrste sira, meksičke knedle s ljutim papričicama ili dimljenom piletinom.