FOTO by Instagram @theknickknackproject @sugarssuccs @me.collection.plant

Dekor

“Fairy Castle” kaktusi izgledaju čarobno

admin 20. prosinca 2021.

Savršen je za početnike, a izgleda predivno

Možda zbog toga što smo ušli u čarobno blagdansko razdoblje, ali na društvenim mrežama svoju popularnost uživa vrsta kaktusa koja je već dobila epitet “Fairy Castle“.

Dovoljno je da povežemo riječi dvorac i vile i sasvim je jasno da je riječ o jednoj preslatkoj biljki koja će u svaki dom unijeti dašak čarolije.

Originalnog imena “Acanthocereus Tetragonus“, na engleskom poznatiji kao “Fairy Castle” ovaj minijaturni stupićasti kaktus sastoji se od nekoliko stotina grančica.

Kako raste, grane se skupljaju u okomitom smjeru tvoreći “tornjeve vilinskog dvorca”. Svaka grana ima pet strana s kratkim bijelim bodljama koje rastu uzduž.

Ovaj kaktus čarobnog izgleda savršen je za sve početnike jer odlično raste u zatvorenom prostoru. Iako rijetko cvate i mogu potrajati godine dok to ne dočekate, kada je zreo za to ovaj “Fairy Castle” kaktus daje bijele ili žute cvjetove.

Porijeklom je iz Sjeverne, Južne i Srednje Amerike, a može narasti i preko metra i pol.

Treba puno sunčeve svjetlosti, malo vode i općenito će uspješno rasti u svim uvjetima. 

Ako iz ove biljke želite izvući maksimum i doživjeti da vidite cvjetanje ovog kaktusa morat ćete imati savršene uvjete i odlično znanje botanike. Obično ne cvjetaju najmanje prvih deset godina.

Definitivno su nas očarali!