FOTO by Instagram @malaradnjadizajna

Zabava

Evo par korisnih savjeta koji će vam olakšati borbu s PMS-om!

Mia Vodopija 03. rujna 2021.

Toplina, tuš, čokolada... što napraviti kada ste u PMS-u?

Nije tajna da se naša tijela ne osjećaju uvijek najbolje par dana prije menstruacije.

Od grčeva, i nadutosti preko umora do promjena raspoloženja, ovo može biti teško razdoblje. Evo nekoliko najboljih načina da se počastite s malo dodatne njege kada ste u PMS-u.

Dobro se odmorite

Primijetili ste da se osjećate umorno ili imate problema sa spavanjem kad je menstruacija blizu? Dovoljno sna tijekom menstruacije i predmenstrualnog razdoblja može vam dati osjećaj energije i pomoći u stabilizaciji hormona.

Da biste stvorili okruženje koje vas potiče da ostanete odmorni, pobrinite se da vaša soba ima ugodnu temperaturu, isključite zaslone nekoliko sati prije spavanja i pokušajte ustanoviti raspored prema kojem se budite i odlazite na spavanje svaki dan u isto vrijeme.

Okupajte se ili upotrijebite jastuk za grijanje

Toplina, bilo od grijaćeg jastučića, tople kupke ili vrućeg tuša, jedan je od najboljih načina za ublažavanje napetosti i smanjenje boli povezane s grčevima ili bolovima u mišićima. Osim toga, može vam pomoći da se općenito osjećate opuštenije i ugodnije. Pokušajte dodati malo Epsom soli u svoju kupku za dodatno ublažavanje boli.

Prehrana kao prioritet

Prilično je uobičajeno da žudite za ugljikohidratima i slatkom hranom s približavanjem mjesečnice. Iako će vam nutricionisti reći da ne posežete za kolačićima, pecivima i drugim praznim ugljikohidratima i da se usredotočite na proteine i zdrave masti, moramo priznati da je to savjet koji ćemo jednom drugom prilikom poslušati.

Topla čokolada s kojom žličicom Baileysa u otkačenoj šalici ili puding od nugata u vašoj omiljenoj unikatnoj zdjelici čija vas poruka oraspoloži, uvijek su dobra ideja – pogotovo kada ste u PMS-u. Kompleksni ugljikohidrati, proteini i zdrave masti sutra će biti na jelovniku, danas uživamo u blagodatima šećera!

Ako vam se sviđaju šalice i zdjelice iz Male radnje dizajna, možete ih zapratiti na Instagramu i na Facebooku, te naručiti svoje primjerke!