FOTO by Josip Škof

Iće & piće

Etno Park Zagreb najfotogeničnija je lokacija ovogodišnjeg Adventa!

Viktoria Šafranić 09. prosinca 2021.

Advent u srcu Zagreba dobio je opasnu konkurenciju – rustikalni ambijent koji privlači poput magneta!

Nema ljepšeg perioda u godini od blagdanskog razdoblja. Je li to zato što traju tako kratko, ili je razlog što dolaze u posljednjem mjesecu u godini kada smo svi nekako bolji, strpljiviji i samo želimo mir, sreću i slogu, ne znamo, no jedno je sigurno – blagdani su nešto najmagičnije zbog čega nam srca brže kucaju, a oči tinjaju nekim posebnim sjajem…

Ako bismo jedan mjesec u godini mogli nazvati čarobnim, onda bi to definitivno bio prosinac. Čak i onima najtvrđih srca potreban je netko na koga će se osloniti, netko u kome će pronaći sigurnost i zaštitu, netko zbog koga će biti lakše podnijeti one najhladnije dane, kada temperature padnu ispod ništice.

Sigurno na umu imate barem jednu osobu s kojom biste ovih dana rado pročavrljali, popili kuhano vino, pojeli najslađe fritule s čokoladom ili šećerom u prahu i pretresli sve što ste doživjeli u 2021. godini.

Bez obzira je li to vaša mama, prijateljica, djeca, jača polovica, kolegica s posla ili dobro staro društvo s kojim se već dugo niste vidjeli, predlažemo vam jedno mjesto ovog Adventa gdje će sve brige nestati, a smijeha neće izostajati.

Eto Park Zagreb šarmantna je zelena oaza o kojoj smo već nekoliko puta pisali. Ne možemo se nadiviti njihovom interijeru i eksterijeru koji pružaju potpuni zen, daleko od gradske vreve. Svako godišnje doba tamo je posebno, no jedno je ipak impresivno.

Njihov rustikalni ambijent poprimi posebnu draž tijekom zimi, osobito u prosincu kada je cijelo imanje okrunjeno lampicama. Ako bismo negdje poželjeli provesti Advent, onda je to u Etno Parku Zagreb, pogotovo kada isti prekrije snježni pokrivač.

Metri i metri ukrasa upotpunjuju ovaj restoran u kojem bismo sjedili satima i uživali u najfinijoj štrudli od jabuka s preljevom od vanilije i kuhanom ginu, dok nam pogled seže prema najčarobnijem božićnom drvcu koje predstavlja spoj modernog i vintage ruha, poput tradicionalnih kuglica i pampas trave.

Na balkonu velike drvene kuće nalazi se i Djed Božićnjak koji maše odozgo i podiže naše raspoloženje, a unutar restorana pronaći ćete i predimenzionirane medvjediće koji su odlučili doći na večeru baš ovdje i kušati najfinije domaće delicije.

Ne sumnjamo da će se vaši mališani odmah poželjeti fotografirati s njima.

Osim unutarnjeg dijela, okoliš je također obogaćen ornamentima i preslatkim dodacima poput odjeće Djeda Božićnjaka i prekrasnih jaslica.

Ah, mogli bismo satima pisati o svim čarima koje donosi Etno Park Zagreb ovog Adventa i nadjenuti mu još bezbroj epiteta, no najbolje da se sami uvjerite posjetom istog u narednim danima…

Advent u srcu Zagreba dobio je opasnu konkurenciju – rustikalni ambijent koji privlači poput magneta!

Ne samo da ćete okinuti najbolje selfieje za Instagram priču, nego ćete zadovoljiti svoja istančana nepca glavnim jelima poput teletine ispod peke, kobasicama i zeljem, sarmom i pire krumpirom te desertima poput zapečenih palačinki, vruće čokolade sa šlagom i kajzeršmarna s Nutellom ili marmeladom, koje je njihov specijalitet ovih blagdana.

Etno Park Zagreb možete posjetiti svakim radnim danom osim ponedjeljka, kao i vikendom u razdoblju od 10h-22h, na adresi Gradska 4, Mala Mlaka.

Za više informacija i rezervaciju mjesta posjetite njihovu web stranicu ili nazovite na 091 1200 184. Također, za još više zanimljivosti, pratite njihove društvene mreže Facebook i Instagram.