Njega kože

Estetikom do savršenstva! Zahvat koji je mnogima promijenio život!

Viktoria Šafranić 03. veljače 2021.

Ako se žena ne osjeća dobro u svojoj koži, onda nema tog komplimenta koji je može ohrabriti…

Kada bi vas upitali smatrate li povećanje dojki nepotrebnim zahvatom ili je to nešto što unapređuje naš izgled, vraća nam osjećaj samopouzdanja i pruža toliko potrebno zadovoljstvo, koji bi bio vaš odgovor?

Nažalost, ne rađamo se svi s idealnom proporcijom tijela i koliko god želimo ostati svoji, prirodni, ponekad nas ta činjenica jednostavno ne usrećuje.

Ako osoba želi nešto promijeniti na sebi i donijela je tu odluku potpuno samostalno, bez nagovaranja drugih, smatramo da bi se njezina želja trebala poštivati. Povećanje grudi, baš kao i operacija nosa već su desetljećima tabu teme, no umjesto da kritiziramo, pokušajmo razumjeti zašto neke osobe podliježu takvim tretmanima.

U razgovoru s osobom koja je operirala dojke, saznali smo da se cijeli svoj život osjeća manje vrijednom, a tako se nitko ne bi trebao osjećati. Otkrila nam je kako su njezine grudi bile puno manje u odnosu na ostale obline i uvijek se trudila gornji dio ‘zakamuflirati’ push up grudnjacima i širokom odjećom.

Također, nisu bile proporcionalne i koliko god se ona držala uspravno, njezine dojke nisu. Uz to, prošla je torturu u srednjoj školi, što ju je dosta unazadilo i više nije mogla slušati negativne komentare svoje okoline.

Nakon njezine hrabre ispovijesti, shvaćamo da nije sve crno i bijelo, da nisu sve žene povećale svoje dojke samo da bi bile privlačnije muškarcima, samo da bi plijenile pažnju svojim dekolteom, već iz razloga jer ih je ta operacija učinila sretnijima. Nakon tih pozitivnih iskustava, vjerujemo da svaki estetski zahvat ima svoju priču i prije no što je saslušamo, ne trebamo donositi pogrešne zaključke.

Estetska kirurgija Maletić jedna je od najuspješnijih poliklinika za povećanja gudi koja iza sebe ima mnoštvo zadovoljnih pacijentica.

U razgovoru s doktoricom Anom Maletić, saznali smo nešto više o tome i sve što je potrebno učiniti prije i poslije zahvata:

„Veličina i oblik dojki dio su fizičkog, spolnog i psihičkog identiteta žene. Male i nerazvijene dojke te nejednake dojke kao posljedica naslijeđene malformacije danas se uspješno korigiraju povećanjem (augmentacijom). Povećanje se može vršiti pomoću silikonskih implantata, što je najčešće korištena metoda.

U razdoblju od 2003. godine otkad su prvi proizvođači silikonskih implantata počeli pružati tzv. „life time“ garanciju, ugrađujemo samo najkvalitetnije implantate koji imaju doživotnu garanciju!

Prijeoperativna obrada uključuje sve potrebne pretrage i preglede za opću anesteziju u kojoj obično izvodimo zahvat, a on se može provesti i u takozvanoj lokalnoj tumescentnoj anesteziji, ukoliko to pacijentica zatraži.

Zahvat traje sat vremena. Pristup – rez se dogovara s pacijenticom, a detaljnim mjerenjem postojećih dojki utvrđuje se koji položaj implantata je najbolji u pojedinom slučaju (ispod žlijezde, mišića ili ovojnice mišića).

Oporavak od opće anestezije traje 6-8 sati. Savjetuje se nositi posebni grudnjak tijekom više tjedana.“

Ako već neko vrijeme razmišljate  povećanju grudi, nadamo se da smo vas barem malo upoznali sa zahvatom i približili pravoj odluci.

Za detaljnije informacije o uslugama estetske kirurgije Maletić, posjetite službenu stranicu www.maletic.eu.

Također, za sve aktualnosti pratite ih na Facebooku pod nazivom Estetska kirurgija Maletić ili na Instagram profilu.