Ekskluzivan intervju s Ivanom Dečakom!

Viktoria Šafranić 24. travnja 2017.

Ususret dva koncerta koja nam spremaju krajem svibnja, održali smo intervju s frontmenom grupe Vatra

Ivan Dečak Intervju

1. Kako teku pripreme za dva dosad neviđena, spektakularna koncerta koja ćete održati 19. i 20. svibnja u Tvornici kulture?

Nakon prošlogodišnjeg akustik koncerta u Lisinskom te elektrik koncerta 2015. godine u Domu Sportova, odlučili smo oba programa izvesti u istom prostoru dan za danom. Dakle ne radi se o neviđenom i nečuvenom programu, nego smo ih ovoga puta samo ujedinili pod isti krov Tvornice kulture.

2. Možete li našim čitateljima objasniti razliku između akustičnog i električnog koncerta? Što mislite koji koncert će imati bolji odaziv?

Nadamo se identičnom odazivu i ponovnom punjenju Tvornice, pogotovo iz razloga što su ovo potpuno drugačiji koncerti. Neke od pjesama izvest ćemo na oba koncerta, ali će aranžmanski i svirački zapravo biti riječ o potpuno drugačijim pjesmama. Pravi je izazov dan za danom izvesti dijametralno suprotne programe, ali uz pozitivnu vibru iz publike vjerujem kako ćemo uživati u svakoj sekundi obaju koncerata.

3. Ovo vam je drugi akustični koncert, a uskoro izlazi i vaš prvi akustični album. Znači li to da je publika itekako dobro prihvatila jedan potpuno drugačiji ritam?

Reakcije na dosadašnja dva akustična singla “Gorim (akustik)” i “Mornarska majica (akustik)”, kojima najavljujemo naš prvi akustik/live album, zapravo su iznad svih naših očekivanja. Vjerujem kako je našoj publici, baš kao i nama unutar benda interesantno upustiti se u nove avanture – ovaj put ponešto drugačije i manje predvidljive.

Ivan Dečak Intervju

4. Nedavno ste predstavili singl ‘Mornarska majica (akustik)’ u latino ritmu. Jeste li zadovoljni obradom?

Bubnjaru je sinula ideja da na jednoj od pjesama zasvira cha cha cha, a Mornarska majica objeručke je prihvatila tu ideju. Ako ijednoj našoj pjesmi dobro pristaje takav kroj, onda je to upravo Mornarska majica.

5. Vidjeli smo cjelokupnu listu Vaših koncerata do devetog mjeseca. Hoće li biti vremena za maleni predah?

Mi zapravo i ne pomišljamo na predah od glazbe i svih aktivnosti vezanih uz nju. Čitavo vrijeme smo si htjeli 24–satno radno vrijeme u bendu, tako da nam je ovaj tempo baš po volji. Sretne dobitnice po dvije ulaznice za koncert grupe ‘Vatra’ su Laura Podran, Martina Marković Durman, Doris Škrlin i Gordana Lovrenović. Čestitamo i molimo da nam se jave na viktoria@elegant.hr! Dobitnice se mogu javiti do petka, 19.05. do 10h.

6. Na svijet uskoro, točnije u lipnju dolazi prinova. Čestitamo vam na tome. Hoće li tada ipak malo više prevagnuti obiteljske obveze?

Hvala vam na čestitkama. Svaki slobodan dan, kao i do sada, provodim sa svojom obitelji. Trudit ću se da tako bude i ubuduće. Moja žena znala je oduvijek da sam “svirač”, pa se na vrijeme naoružala svim onim štitovima potrebnima za suživot s jednim takvim luđakom.

Ivan Dečak Intervju

7. Što se tiče vaših pjesama, moramo priznati da su naši favoriti singlovi ‘Tremolo’ i ‘Tango’. Koja je vaša najdraža pjesma i zašto? Ivan Dečak Intervju.

Najdraža mi je jedna potpuno nova pjesma koju ćemo vam predstaviti u rujnu ove godine.

8. Znamo koliko je težak timski rad. Kako uspješno balansirate odnos s ostatkom? Dolazi li ponekad do ‘vatre’ unutar grupe?

Znamo se čitav život, Vatra je OGG – obiteljsko glazbeno gospodarstvo. Svatko zna što i kako treba odraditi kako bi stvari funkcionirale. Nakon svakog dobro obavljenog zadatka slavimo i nazdravljamo zajedno! Naravno, u želji da svatko da najbolje od sebe, ponekad dođe do razmirica i suprotstavljanja u mišljenjima. Ipak , sve je to uglavnom u najboljoj namjeri.

9. I za kraj, što biste poručili čitateljicama portala Elegant.hr (ako im možete uputiti elegantan poziv za nadolazeće koncerte koje spremate

Ako želite biti još elegantnije, navratite 19. i 20. svibnja u Tvornicu kulture, a prije toga elegantno kupite ulaznice. Vidimo se! Ivan Dečak Intervju.

 

#vatrena IGA DARIVANJA

U suradnji s Dallas Records, 4 sretne čitateljice nagradit ćemo s 2 ulaznice za koncert grupe ‘Vatra’. Detalje igre možete pronaći na našoj Facebook stranici.

 

Podijeli članak