Kultura

Ekskluzivan intervju s Antoniom Matković Šerić, pjevačicom grupe Pavel!

Viktoria Šafranić 24. svibnja 2017.

Povodom nadolazećeg koncerta u Tvornici kulture, koji će se održati ove subote, točnije 27.05. u tvornici kulture, održali smo intervju s Antoniom Matković Šerić, pjevačicom grupe Pavel

1. Draga Antonia, kako se pripremate za nadolazeći koncert koji će se održati 27.05. Tvornici kulture?

Antonia: Imamo dosta probi, nalazimo se svaki dan, sviramo, pjevamo. Jako je zabavan proces rada u Pavelu, inače smo jako dobri frendovi , pa su probe užitak. Ja nisam imala pauzu od pjevanja tako da mi je glas dosta spreman, i za vrijeme trudnoće sam vrijeme provodila u studiju snimajući neke nove pjesme.

2. Gosti koncerta bit će Maja Posavec i Greenhouse Blues Band Brass. Ima li još nekih iznenađenja koje će publika otkriti na samom koncertu?

Antonia: Koliko ja znam nema, tj. uvijek se nešto novo dogodi na licu mjesta. Može se dogoditi poneka izmjena set liste, a vjerojatno ćemo izvesti i cover pjesme Nisi me bio vrijedan ti, kojeg smo uvježbavali za potrebe emisije Top.HR. Eto, tu novost nismo baš najavljivali do sada.

Photo by: Zvonimir Ferina

3. Uoči koncerta objavili ste i novi singl ”Junaci Hatzove ulice”. Koja je poruka spota?

Antonia: Prijateljstvo, odrastanje, ljudi s kojima se mijenjaš i koji te čine sretnima, prijatelji koji su ujedno i obitelj. Pjesma je napisana baš za naš uski krug prijatelja, doista se u njemu nalaze priučeni pjevači, trubači u fušu, amaterski enolozi, učiteljice, mlade majke, braća, sestre. To je generacijska pjesma u kojoj se svatko može pronaći.

4. Pjesma ‘Poslije nas’ s novog albuma ”Družba krivih odluka” postala je megahit, ujedno je nagrađena na Zagrebačkom festivalu kao najemitiranija pjesma s prošlogodišnjeg izdanja festivala. Jeste li očekivali takvu popularnost?

Antonia: Nikad ništa ne očekujemo. Pjesma nema odlike tipičnog hita, pa više ne nego da. Uspjeh je fenomenalan i sretni smo zbog tog. Još jedan dokaz kako je Zagrebački festival dobra platforma za promociju pjesme.

5. Koja je Vama osobno najdraža pjesma od samog početka karijere?

Antonia: Ima ih više… Ljubav stoljeća, Dobro je da sam bivši, Ljubav,….

6. Jesu li se prioriteti pomalo promijenili od kad ste postali majka prekrasne djevojčice Lune? Kako uspijevate tako uspješno balansirati između privatnih i poslovnih obveza?

Antonia: Naravno da jesu, sad je ona početak i kraj svega. Ali dapače, sad je moja ljubav prema glazbi porasla, sve se može kad se hoće, ali i kad imaš krasne bake i djedove. Ja smirena odem na event ili snimanje, znajući da je Luna u najsigurnijim rukama.

7. Koji su Vam planovi za dalje, spremate li uskoro još neke koncerte?

Antonia: Čitavo ljeto je radno, od Vukovara do Poreča, na našem Facebooku su sve informacije. Na pojedine gaže uzimam zamjenu jer je Luna još uvijek premala da bih je ostavljala na nekoliko dana.

Photo by: Zvonimir Ferina

8. Vaš suprug Aljoša i Vi jedni ste od rijetkih koji se tako dobro slažu u privatnom i poslovnom životu. Je li vam on ujedno i najveća podrška u životu?

Antonia: Definitivno je. U svemu se međusobno podržavamo, dajemo si savjete, njegovo mišljenje mi je iznimno bitno i ne donosim bitnije odluke bez konzultacije s njim. Mi smo velika djeca, pa je jako zabavno i ništa ne shvaćamo preozbiljno – možda je to tajna uspjeha.

9. I za kraj, što biste poručili čitateljicama portala Elegant.hr?

Antonia: Da budu hrabre, lijepe, dotjerane i da slušaju Pavel. Pozivam ih na koncert ove subote!