FOTO by Instagram @galaxy__arts / @decoart

Dekor

Efektne galaxy pisanice očaravaju svojim izgledom

Daria Lovrić 03. travnja 2023.

Ova jednostavna tehnika bojanja jaja daje vrlo efektne rezultate i vjerujemo da će jaja ukrašena na ovaj način biti pravo iznenađenje

Uskrs je iza ugla te vjerujemo da ste u potrazi za inovativnim i kreativnim načinima za bojanje jaja kako biste uredili svoj blagdanski stol i ove godine.

U moru uskršnjih ideja pronašli smo jednostavan i atraktivan način za farbanje jaja, a radi se o bojanju jaja galaxy tehnikom.

S ovim jajima ne možete pogriješiti – niti kod odabira niti kod izrade. Ona su drugačija, atraktivna i čarobna. Što se tiče same izrade, slobodno uključite djecu i potaknite im kreativnost.

S obzirom na to da ne možete pogriješiti, ovaj način bojanja jaja je idealan za obiteljsko druženje i kvalitetno provedeno vrijeme s vašim mališanima.

Ova tehnika se može postići i akrilnim bojama, međutim ne preporučuje se konzumacija jaja nakon toga. U tom slučaju je bolje koristiti drvena ili plastična jaja koja služe kao ukras. U nastavku donosimo na koji način pobojati jaja kako bi bila sigurna za konzumiranje.

Za ovaj diy projekt potrebno vam je:

  • jaja
  • prehrambena tekuća ili u gelu boja za kolače i jaja po izboru (plava, ljubičasta, bijela, crna)
  • zlatni prah za kolače i torte ili zlatni gliteri za jaja
  • malo paste za zube
  • 1 žlica prirodnog alkoholnog octa s 9% alkohola
  • vrećica
  • rukavice
  • četkica za zube
  • mala spužvica
  • po želji malo ulja za premazivanje

Za bojanje jaja ovom tehnikom najbolje je izabrati bijela jaja. Jaja skuhajte u posoljenoj vodi i ostavite da se malo ohlade. Ako koristite prehrambenu boju za jaja, pratite upute. Najčešće se boja stavlja u jednu žlicu octa. Želite li tamniju boju, stavite manje octa. U boje u gelu ocat ne ide, ali provjerite ipak što piše na ambalaži.

Pripremite boje koje želite koristiti, jaje stavite na plastičnu vrećicu te po njemu utrljajte boju. Boju možete utrljati prstima, ali možete koristiti i rukavice. Kako bi se dobio galaxy efekt krenite od najtamnije boje.

Kada ste dobili željenu podlogu nek se boja malo posuši i možete krenuti na idući korak. Spužvicu umočite u drugu boju po želji i utapkajte u jaje. Nakon što ste utapkali drugu boju po redu, slobodno dajte mašti na slobodu. Umočite spužvicu u iduću boju, tapkajte samo određene dijelove jajeta i stvorite dizajn koji vam se najviše sviđa.

Kad ste završili s bojanjem jaja pustite da se boja osuše, nauljite ih i uz pomoć četkice dodajte zlatni prah, šljokice ili bijelu boju. Koristite li bijelu akrilnu boju, u nju umočite četkicu i prstima prođite po njoj iznad jajeta, kako biste kreirali nepravilne bijele fleke ili točkice.

U nastavku pogledajte video: