FOTO by PR

Elegant

Eau Thermale Avène Cleanance linija: za novu normalu s maskama, ali bez maskni!

PR 05. listopada 2020.

Tijekom listopada u bolje opremljenim ljekarnama i web-shopovima pronađite proizvode iz Eau Thermale Avène Cleanance linije po 30 % nižim cijenama

S ulaskom u posljednju četvrtinu 2020. godine sve nas manje stvari može iznenaditi. Ta pomalo ozloglašena nova normala promijenila nam je mnoge navike: odgodila nam je koncerte i putovanja, u jednom trenutku nas odvojila od radnih mjesta, kolega i najmilijih, a u posljednje vrijeme nam se upetljala i u torbice, proglašavajući maske za lice najtraženijim modnim detaljem sezone jesen/zima ’20.

Nema tu ništa sporno, ali uz važnost maski u sprječavanju širenja koronavirusa tu je i jedna neugodna nuspojava – maskne. Akne i ostale iritacije uzrokovane nošenjem maski su itekako stvarne, pa je tako istraživanjem Američke akademije za dermatologiju ustvrđeno da je čak 83 % zdravstvenih radnika u provinciji Hubei, izvoru pandemije u Kini, patilo od dermatoloških problema povezanih s nošenjem zaštitnih maski Sada kada su maske postale svakodnevica svih nas, isto se nažalost može reći i za maskne.

Stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène posvećeni su razvoju proizvoda koji učinkovito, ali nježno rješavaju probleme svake, pa i najosjetljivije kože. Briga za problematičnu kožu sklonom nepravilnostima unutar Eau Thermale Avène asortimana pripala je liniji Cleanance, čije proizvode tijekom listopada u bolje opremljenim ljekarnama i web-shopovima možete pronaći po 30 posto nižim cijenama.
Formula koja jamči uspjeh

Linija Cleanance sastoji se od proizvoda koji nude sve što je potrebno za higijenu i njegu mladenačke i zrele problematične kože sklone nepravilnostima, a posebno ćemo predstaviti najnoviji proizvod linije. Lišen uljnih supstanci, Cleanance Comedomed™ može se pohvaliti vodenastom gel teksturom koja se upija vrlo brzo nakon nanošenja, ostavljajući osvježavajući i mat učinak na koži.

Osnovni djelatni sastojak je vrlo visoko koncentrirani Comedoclastin™, koji omogućuje smanjenje postojećih nepravilnosti te pritom sprječava transformaciju mikrokomedona kao početnog stadija nastanka komedona, a posljedično i novih nepravilnosti. Comedoclastin™ je biljnog porijekla, riječ je o ekstraktu sjemena sikavice, biljke karakterističnog cvijeta koja je rasprostranjena diljem Europe, pa tako i kod nas u Hrvatskoj.

Bočica s pumpicom omogućuje jednostavnu upotrebu i doziranje. Cleanance Comedomed™ može se koristiti samostalno ili u kombinaciji s terapijom propisanom od strane dermatologa.

Cleanance Comedomed (30 ml): 155 kn

Tri savjeta za život s maskama bez maskni

1) Razmislite malo o tome kakvu masku nosite; od materijala od kojeg je izrađena do razine zaštite koju pruža. Dermatolozi smatraju da na spomenute izazove najbolje odgovara 100-postotni pamuk jer dopušta koži da diše. Što se tiče održavanja, maske je najbolje tretirati kao donje rublje. Na maskama se tijekom dana nakupljaju masnoće, prljavština i znoj, trio sastojaka koje nitko ne bi trebao kontinuirano nanositi na kožu.

2) Iskoristite razdoblje nošenja maski kao idealan trenutak za racionaliziranje kozmetičke rutine. U njezi kože manje je definitivno više; više proizvoda znači više sastojaka koji mogu izazvati reakciju kože. Također maska može pojačati djelovanje proizvoda – to se ne čini kao nešto loše, dapače. Međutim kada se radi o proizvodima koji sadrže kiseline ili retinol, pojačano djelovanje moglo bi štetiti koži.

3) Ako je ikad bilo vrijeme za odmor od makeupa, to je sada. Premda (trenutno) karantena nije izgledna, maske samom svojom funkcijom čine pretjerani make-up suvišnim. Ako se znojite pod maskom lice očistite nježnim čistačem i zapamtite da pretjerano pranje isušuje lice, lice misli da mora proizvoditi dodatne masnoće, što će dovesti do stvaranja novih akni.