FOTO by Instagram @bukowskisbastard / @upoznaj_hrvatsku / @centar_za_kreativno_pisanje

Putovanja

Dvorac Stara Sušica – hrvatski Hogwarts u srcu Gorskog kotara!

Daria Lovrić 23. veljače 2023.

Istražite svijet čarobnjaštva u prvoj Harry Potter Školi magije u Hrvatskoj!

Gorski kotar popularno je turističko odredište kako u zimskim, tako i ljetnim mjesecima. Cijele godine turiste mami predivnim krajolicima, prirodnim ljepotama i rustikalnim magičnim građevinama. Sunčani dani zovu nas u šetnju gradom i potiču na odlazak na mini putovanja, a mi smo pronašli savršeno mjesto na kojima će uživati i mali i veliki.

Dvorac Stara Sušica

Predivan dvorac Stara Sušica zamamne ljepote nalazi se u blizini Ravne Gore na 800 metara nadmorske visine. Riječ je o povijesnom dragulju koji ponosno stoji skriven u stoljetnoj šumi i kreira bajkovit prizor od kojeg zastaje dan.

Na izgradnji impozantne građevine možemo zahvaliti obitelji Frankopan, koja nakon promjene nekoliko vlasnika danas pripada Domu mladih Rijeka. Danas dvorac služi kao odmaralište i planinarski dom, ima 14 soba razmještenih na dva kata, s ukupno 110 ležajeva, sanitarnim čvorovima i tuševima.

Dvorac Stara Sušica ima moderno opremljenu kuhinju, a velika blagovaonica može i isto vrijeme primiti šezdeset osoba. Interes za posjet ovom predivnom dvorcu, svake je godine sve veći, a u njemu se održavaju raznorazne škole poput Ljetne škole pisanja, Škola magije i tematske radionice Harry Potter koju provodi Ministarstvo Magije.

Škola magije u Dvorcu Stara Sušica za malene čarobnjake

Zaljubljenici u magični svijet Harryja Pottera u Dvorcu Stara Sušica imaju prilike uživati u dvodnevnoj Školi magije. Kroz niz radionica posjetitelji imaju priliku kroz „čarobni svijet“ učiti o biljkama i životinjama Gorskog Kotara, o osnovama kemije te o slavenskoj mitologiji.

Nadalje, djeca će naučiti izrađivati čarobne štapiće i igrati Metloboj, pripremati čarobne napitke, uzgajati neobične biljke, braniti se od dementora, pisati starim runama i slušati o povijesti magije.

Škola magije namijenjena je djeci od 5. do 8. razreda osnovne škole, za vrijeme školskih praznika (8.-9. srpnja). Sve informacije saznajte na webu Dvorac Stara Sušica.