Dva načina kako obojiti uskršnja jaja

Engineer 14. ožujka 2018.

Koja je tajna dobivanja indigo boje? Ona se krije u vašem hladnjaku.

Uz nekoliko stvari iz vaše ostave i svježom hrpom jaja, donosimo kako možete napraviti mramorne pisanice baš na vrijeme za nedjelju.

Stvaranje boje: kuhajte nasjeckani crveni kupus s dvije litre vode i pola šalice bijelog octa dva sata. Ulijte u staklenku i držite u frižideru. Ovo je odlično vrijeme za skuhati tvrdo kuhana jaja.

Stvaranje mramornog izgleda: stavite dvije plastične vrećice na ruke poput rukavica, polijte vrećice s kokosovim uljem, povijte plastiku u svoje ruke i u jednom potezu prelazite s jedne strane na drugu stranu jaja.

Stvaranje razbacanog izgleda: rastopiti malu količinu kokosovog ulja u mikrovalnoj. Umočite četkicu, razmažite je po prstima i usmjerite prema jajetu.

Bojanje jaja: koristite metalnu žlicu kako bi prenijeli jaje u posudu za hladne boje. Ostavite jaje u razdoblju od 20 minuta ili do nekoliko sati, ovisno o željenoj boji. Koristite žlicu kako bi jaje prenijeli iz posude u hladnjak. Nakon što se boja osuši, utrljajte jaje u ulju s papirnatim ručnicima, sačuvajte boju i stavite sjaj.

Bilo bi odlično kada biste kompletan uskršnji stol dekorirali u sličnoj boji jer ćete tako zaista dobiti onaj wow efekt. Ako ste ambiciozni, možete probati tehniku bojanja s bijelom posteljinom ili na akvarel papiru.