FOTO by Facebook @DubrovnikTouristBoard

Putovanja

Dubrovački zimski festival oduševio posjetitelje Adventa

Mia Vodopija 02. prosinca 2021.

Posjetite pravu zimsku čarobnu priču u Dubrovniku!

Adventske gradske dekoracije zasvijetlile su 27.11. gotovo u svim gradovima Lijepe naše i od tada se divimo ljepoti, kreativnosti i čaroliji koju pružaju. Iako smo već pisale o Adventima u Zagrebu, Opatiji, Samoboru i Karlovcu, onaj o Dubrovniku jednostavno moramo posebno predstaviti.

Iako vam volimo ponuditi zanimljive drvene kućice, raskošne božićne sajmove i razne destinacije izvan Hrvatske, lijepo je podsjetiti se na kulturu, arhitekturu, gastronomiju i manifestacije našeg najpoznatijeg grada. Ovog prosinca, umjesto u Austriju ili Sloveniju, možete otići do Dubrovnika.

Osim bogatog kulturnog i glazbenog programa, Turistička zajednica grada Dubrovnika od 16. do 19. prosinca, u suradnji s dubrovačkim restoranima, organizirat će tradicionalne „Dane bakalara” kada će se u ponudi mnogobrojnih restorana moći kušati blagdanska gastro poslastica bakalar, pripremljen na različite načine.

Facebook @DubrovnikTouristBoard

Na radost najmlađih, velik dio festivalskog programa posvećen je upravo njima. U petak, 10. prosinca Stanica Sjeverni pol otvorit će svoja vrata u Lazaretima, a Uvalu Lapad će i ove godine obogatiti program „Šarene zime“ kao i Adventski vlakić koji će svakim danom od 10 do 16 sati besplatno voziti svoje male putnike.

Facebook @DubrovnikTouristBoard

U slučaju da odlučite tamo proslaviti Novu godinu, zabava vam je zagarantirana!

Slavljenička atmosfera posljednjeg dana 2021. godine počet će već u podne kada će dubrovački barmeni pripremati novogodišnje koktele ispred Gradske kavane, a vrhunsku atmosferu za doček Nove godine priredit će svima znani i uvijek rado viđeni Silente i Vatra uz spektakularni vatromet točno u ponoć!

Facebook @DubrovnikTouristBoard

Već tradicionalno, 1. siječnja na Stradunu će se u podne, uz Dubrovački simfonijski orkestar zaplesati valcer.

Facebook @DubrovnikTouristBoard

Provod je zagarantiran u jednom od naših najljepših gradova ovog prosinca!