Zabava

Držite li jastuk između nogu dok spavate? Evo što to znači!

Krešimir Šustić 26. ožujka 2020.

Spavalice, jeste li se spremni suočiti s istinom?

Često se kaže da način na koji spavate može biti ogledalo vaše osobnosti. Bočno, leđno, na trbuhu, sve te poze mogu nam pružiti pogled u dubinu nas samih. Svaka od njih također ima i nekoliko zdravstvenih koristi.

Ako vam postavljanje velikog jastuka između bedara pomaže da brže pogodite zemlju snova, evo nekoliko zanimljivih koje biste trebali znati o tome.

Osjetljiva ste osoba s čvrstom vanjštinom

Spavanje s jastukom između nogu znači da u životu tražite sigurnost. Ovaj položaj također pokazuje da svoje zidove ne spuštate lako i da ste izuzetno osjetljiva osoba. Ako ste netko tko spava s jastukom između nogu, često pokušavate prikazati čvršću vanjštinu, ali na kraju se osjećate malo usamljeno i odvojeno od svijeta.

Udobnost spavanja vam je na prvom mjestu

Dok neki mogu zaspati čim legnu u krevet, vama su potrebna barem dva jastuka – jedan za glavu i jedan za noge da biste otišli u zemlju snova. Za neupućene, stavljanje jastuka između nogu dodaje udobnost i eliminira pritisak držeći koljena jedno na drugom. Pomaže pri poravnavanju kuka i kralježnice.

Ne zanemarujete svoje zdravlje

Osim što vam pruža toliko potrebnu udobnost, jastuk također može pospješiti zdravo spavanje i pomoći u ublažavanju bolova u tijelu. Štoviše, postavljanje jastuka između nogu smanjuje pritisak na bokove i sprječava da se okreće i izvlači kralježnicu.