Drage žene, kako stignete uskladiti sve obaveze?

Antonija Andabak 09. lipnja 2017.

Trebamo li se ustati u 4 ujutro kako bismo stigle obaviti sve s dnevnog reda?

Drage naše čitateljice, pitamo se i pitamo upravo vas, kako vi majke, supruge, zaposlenice, studentice, stižete uskladiti sve obaveze a još i održavati dom urednim,obaveze pod kontrolom a da ne govorimo o drugim luksuzima kojima biste sebe počastile, a ne nalazite uvijek vremena ili ne nalazite nikad vremena jer je sve važnije od vas samih.

Naime, u zadnje vrijeme često čitamo po raznim portalima upute kako biti organiziraniji u životu, sigurni smo da se slažete sa svime napisanim, no ne možemo se oteti dojmu da bismo se prema svemu sudeći trebali ustati u 4 ujutro i otići spavati u ponoć da bismo sve nahranili, počistili, otišli na rekreaciju, na poslu dali sve od sebe i još izgledali svježe i odmorno. O ispunjavanju bračnih dužnosti nakon svega nabrojanog, nećemo ni započinjati.

Sigurni smo da želite biti najbolje što možete, no nekada vrijeme i situacija ne dozvoljava da vam kuća uvijek blista, da provodite s djecom onoliko vremena koliko biste željeli, paralelno se redovito njegujete i da si na kraju krajeva priuštite vrijeme samo za sebe i svoje male radosti: izleti, druženje s dragim vam osobama i mali rituali i tretmani ljepote. Čini nam se da na kraju dana morate izabrati samo dvije od navedenih stvari kojima ćete se posvetiti taj dan i tako u krug.

Pogledajte legendarnu scenu iz filma Sex and the City u kojem Miranda i Charlotte priznaju jedna drugoj kako je teško biti majka a ujedno imaju dadilje koje im pomažu u kućanstvu i oko brige za djecu. Posebno se dive majkama koje sve stižu bez ičije pomoći. Jeste li i vi jedna od njih?

Otkrijte nam u komentaru svoju tajnu organizacije i dnevnih prioriteta, udijelite pokoji savjet koji je vama pomogao, a jedan ćemo nagraditi poklonom iznenađenja! Nagradni natječaj traje do utorka, 13.06.2017. u 13h kada ćemo u članku otkriti sretnu dobitnicu! Sretno!

Sretna dobitnica poklona iznenađenja je Katarina Ventin Siljan. Zahvaljujemo svima na sudjelovanju! Draga Katarina, molimo te da nam podatke za slanje paketa pošalješ na info@elegant.hr

Kako se Katarina hvata u koštac s dnevnim zadacima otkrila nam je u komentaru:

“Najvažnije je odrediti prioritete. Prioriteti se mijenjaju, ponekad na dnevnoj, a ponekad na tjednoj bazi. Na osnovu toga treba napraviti dnevne i tjedne planove. Ako nesto ne stignem, ne grizem se zbog toga. Jednostavno kazem da sam napravila najbolje sto sam mogla u datom trenutku. To sto ne stignem pokusam uvrstiti u plan za neki drugi dan ili jednostavno kada se posreci pa vam neki clan obitelji ponudi pomoc. Ne sramite se pitati pomoc i ne stavljajte si prevelike ciljeve jer samo se realno postavljeni ciljevi mogu postici i odraditi. I kad vam je najteze jednostavno kazite da je to trenutacno stanje, samo faza, a ne nesto sto ce zauvijek trajati, npr. biti ce lakse za koji mjesec kad beba prohoda, kad dijete krene u vrtic… I cvrsto vjerujte da ce tako biti.”