FOTO by Dr. Oetker

Iće & piće

Dr. Oetker proizvodi za pripremu džemova donose rapsodiju okusa u staklenki punoj voća 

admin 30. lipnja 2022.

Jagode, borovnice, maline, marelice…

U ljetno vrijeme priroda se pobrinula da nam pruži mnoštvo voća pa gotovo da nema osobe koja za sebe ne može pronaći barem neku voćku u kojoj će uživati. S tržnicama i trgovinama prepunima šarenog i ukusnog voća počela je i priprema zimnica.

Iako se čini kao daleka budućnost, vrijeme kad ćemo s guštom otvarati staklenke najfinijih džemova će zapravo doći vrlo brzo. Zato je ovo idealno vrijeme ze njihovu pripremu. Uostalom, tko kaže da se fini džem od jagoda ne može jesti i sada?

Dr. Oetker džemfix

Do džema nikad brže i lakše

Iako pripremu džemova i marmelada tradicionalno vežemo za naše bake, zahvaljujući Dr. Oetker proizvodima za konzerviranje poput Džemfixa, priprema zimnica doista nije komplicirana. Potrebno je samo malo dobre volje da za svega nekoliko minuta pripremite staklenke pune najfinijih džemova.

Dr. Oetker Džemfix Super Plus 4:1 štedi šećer, odnosno za jedan kilogram voća potrebno je samo 250 g šećera. Ako želite pripremiti džem bez dodanog šećera, možete ga pripremiti uz Dr. Oetker Sweet Zero, sladila na bazi eritritola koje ne sadrži kalorije. Time će vaši džemovi biti pripremljeni jednostavno i brzo te će ujedno biti i zdraviji, ali i dalje fini za prste polizati.

Dr. Oetker džemfix
  • Koliko dugo trebate držati staklenku džema naopačke nakon što ga napravite?
  • Zašto trebate skidati pjenu s džema?
  • Kako spriječiti da džem promjeni boju?

Odgovore na ta, ali i brojna druga pitanja o pripremi džemova i marmelada možete pronaći na web stranici www.oetker.hr gdje vas čekaju i dodatne informacije koje će vam poslužiti kao inspiracija za pripremu zimnice.

Za džem kao kod bake tu su Dr. Oetker naljepnice i etikete

Da bi doživljaj bio potpun, Dr. Oetker je razmišljao o svakoj sitnici. Tako na njihovom webshopu možete preuzeti naljepnice i etikete u obliku srca na koje možete zlatnim markerom napisati o kojem proizvodu se radi te ih zalijepiti na staklenku kako kasnije ne biste imali dvojbi koji okus birate.

Osim što su praktične, naljepnice i etikete su vizualno atraktivne. Tako pripremljena staklenka bit će savršen poklon za obiteljska okupljanja, kavu kod prijateljice ili poklon za useljenje u novi stan.

Dr. Oetker na svom webshopu nudi i razna pomagala za pripremu domaće zimnice poput širokog lijevka za marmelade, hvataljke za vruće staklenke ili izbacivača za koštice.