FOTO by belmond.com

Putovanja

Doživite blagdansku čaroliju u vožnji Orient Expressom!

Daria Lovrić 13. listopada 2022.

Najglamuroznija vožnja vlakom po prvi puta u blagdanskom raspoloženju...

Orient Express najpoznatiji je vlak na svijetu i malo tko nije čuo za njega. Proslavljen romanom „Ubojstvo u Orient Expressu“ poznate spisateljice Agathe Christie Orient Express postao je napoznatiji, ali i najluksuzniji vlak na svijetu.

Blagdanska vožnja Orient Expressom
Blagdanska vožnja Orient Expressom

Ako ste ikada maštali o tome da putujete Europom u luksuzno uređenom vlaku, sada vam se ta želja napokon može i ostvariti! Ono što nas najviše veseli je to što si želju možemo ispuniti u najmagičnijem dijelu godine.

Blagdanska vožnja Orient Expressom 2
Blagdanska vožnja Orient Expressom

Orient Express u blagdanskom ruhu

Ovog prosinca, po prvi puta u blagdanskom ruhu, Orient Ekspress svoje će putnike provesti kroz najljepše zimske sajmove Europe. Poznati Belmondov venecijanski Simplon-Orient-Express inače putuje od ožujka do studenog, međutim ove će godine produljiti svoje putovanje kako bi putnici doživjeli čarobnu božićnu atmosferu.

Blagdanska vožnja Orient Expressom
Blagdanska vožnja Orient Expressom

Belmondovim vlakom putnici će moći putovati po predivnim europskim destinacijama u deset različitih ruta. Ovo blagdansko putovanje uključivat će posjete poznatim europskim gradovima kao što su Beč, Venecija, Pariz i Firenca i razgledavanje snježnih europskih sela i divljenje pravom zimskom krajoliku.

Blagdanska vožnja Orient Expressom

Uz posjet božićnim sajmovima, putnici Orient Ekspresa uživat će u bogatoj gastronomskoj ponudi kuhara Jeana Imberta, a na jelovniku će se naći jela od lokalnih namirnica s rute kojom prometuje vlak. Posluživat će se tartufi, kavijar i prepeličja jaja, a neće nedostajati ni lososa i bifteka.

Blagdanska vožnja Orient Expressom

Ručak je osmišljen u tri slijeda i kapljicu vina, dok je večera nešto ekstravagantnija verzija ručka. Po želji gosta, doručak može biti serviran u krevetu, a uključuje najfinije namirnice kao što su losos, jaja, tartufi i kavijar. Sve to naravno može biti popraćeno jednom mimozom ili Bellinijem. Između ova tri obroka poslužuju se popodnevni čaj, kava i slastice. Prije večere nezaobilazan je aperitiv koji se poslužuje u „srcu vlaka“ – baru 3674.

Blagdanska vožnja Orient Expressom

Svake večeri gosti će imati prilike uživati u pijanističkom koncertu, uz božićne i blagdanske melodije. Iako 17 vagona Orient-Expressa na tračnicama putuje od davne 1982., putovanje u blagdanskom raspoloženju bit će doživljaj za pamćenje.

Blagdanska vožnja Orient Expressom
Blagdanska vožnja Orient Expressom

U nastavku donosimo kompletan raspored putovanja Orient Expressa u prosincu, a sve dodatne informacije možete pronaći ovdje:

Venecija – Pariz, polazak 2. i 12. prosinca
Verona – Pariz, polazak 2. i 12. prosinca
Venecija – Pariz (putovanje preko Rima i Firence), polazak 7. prosinca
Firenca – Pariz, polazak 7. prosinca
Pariz – Firenca, polazak 8. prosinca; Pariz – Venecija (preko Rima i Firence), polazak 8. prosinca
Pariz – Beč, polazak 17. prosinca
Beč – Pariz, polazak 18. prosinca
Pariz – Venecija, polazak 20. prosinca
Pariz – Verona, polazak 20. Prosinca