Kids

Dots, jer dječja koža zaslužuje samo najbolje!

Viktoria Mikulić 30. lipnja 2017.

Pakiranje koje će zaluditi svako dijete te omjer kvalitete i cijene koju nijedan roditelj ne želi propustiti

ANTIBAKTERIJSKI GEL ZA RUKE

S namjerom prevencije bolesti i očuvanja zdravlja djece vrtićke i školske dobi, tvrtka Fab Lab je u suradnji s pedijatrom prof.dr.sc.
Milivojem Jovančevićem te dermatologom dr. Dinkom Kaliternom proizvela Dots antibakterijski hand gel za ruke s prirodnom aloe verom po mjeri djece, koja su odlučivala o dizajnu, mirisu, veličini (predstavljamo praktično pakiranje za džep ili školsku torbu) sa sigurnosnim flip-flop zatvaračem, u certificiranoj plastičnoj bočici (certifikat TUV SUD – ugledni njemački institut za certificiranje).

Sve su sirovine kontroliranoga podrijetla iz EU, a proizvod je upisan pri Ministarstvu zdravlja u registar biocidnih pripravaka.

Antibakterijski gel za ruke s aloa vera prilagođen je potrebama osjetljive dječje kože te prikladan za svakodnevnu uporabu.

Svjetlucave granule koje se tope u dodiru s kožom, praktično džepno pakiranje i neodoljivi mirisi učinit će djetetu svakodnevnu higijenu zabavnijom.

Antibakterijski gel za ruke

DOTS MY FIRST DEO

S polaskom djeteta u školu nastaju specifične psihosocijalne promjene (sve raniji nastup pubertetskih promjena) i interakcije koje vode češćoj uporabi kozmetike (dezodoransi, sve češća uporaba parfema).Činjenica je da na tržištu nedostaju proizvodi koji bi sastavom i kakvoćom bili primjereni za tu dob, no Fab Lab nudi rješenje, još jedan inovativan proizvod za djecu: Dots My First Deo – u obliku dezodoransa i gela.

DEO BIO ili My First Deo dezodorans je za djecu od deset i više godina jer djeca sve ranije ulaze u predpubertet i pubertet zbog prehrane koja obiluje hormonima.

GEL DEO My First Deo dezodorans je u obliku gela, djeci prihvatljiviji od klasičnoga dezodoransa s kuglicom, koji djeca ne vole.

Prva potpuno prirodna linija dezodoransa bez dodataka aluminija, alkohola, parabena i silikona, prilagođena je djeci koja ulaze u pubertet i prvi put se suočavaju s neugodnim mirisima vlastitog tijela.

Nježna formula bazirana na alum kamenu i bio aloe veri smanjuje rizik od alergija, njeguje i štiti kožu, pružajući osjećaj svježine, sadrži molekulu mirisa koja ne blokira znojenje. Ne ostavlja mrlje na odjeći i lako se odstranjuje s bilo koje tkanine toplom vodom.

 

Antibakterijski gel za ruke

PREVENCIJA BOLESTI HIGIJENSKIM MJERAMA

Brojne studije pokazuju nedvojbenu povezanost infekcija kože, probavnoga sustava i dišnih putova s nedostatnom higijenom ruku. Procjenjuje se da se u populaciji predškolske i osnovnoškolske djece oko 75% infekcija dišnih putova prenosi rukama. Osim pranja ruku mlazom vode i sapunom kašljanje i kihanje u rukav (u lakat) umjesto u dlan i rupčić znatno smanjuje prijenos uzročnika.

Uporaba ručnika od tkanine koji se odmah ne peru ili ne bacaju manje pridonosi zaštiti od uporabe papirnatih. Primjena dezinficijensa za ruke, nakon pranja vodom i sapunom, dodatno smanjuje prijenos uzročnika bolesti za 30%; stoga je to preporučena praksa u institucijama kao što su bolnice i dječji kolektivi.

Antibakterijski gel za ruke

Pranje ruku vodom i sapunom najučinkovitije smanjuje broj uzročnika bolesti na njima. Ako dijete nije u prilici oprati ruke, treba koristiti dezinficijens, pri čemu ga treba temeljito utrljati na sva područja – dlanove, nadlanice, između prstiju i ispod noktiju. Dezinficijensi na osnovi alkohola (trebaju sadržavati minimalno 60% alkohola) brzo smanjuju broj uzročnika bolesti, no ne uništavaju sve vrste uzročnika. Ako su ruke vidljivo zaprljane, učinkovitost je preparata još manja. Prednost imaju dezinficijensi koji imaju veću moć uništavanja mikroorganizama, osobito ako se boravi u sredinama gdje je niža razina higijene. Antibakterijski gel za ruke.

I u ovom slučaju važno je da se rabe preparati koji ne sadržavaju škodljive spojeve. Iznimno je korisno da se dezinficijens nalazi u prikladnom priručnom pakiranju kako bi ga dijete moglo jednostavno koristiti u svakodnevnim aktivnostima (nakon korištenja toaleta i vožnje javnim prijevozom, prije obroka i sl.).

Prof.dr.sc. Milivoj Jovančević, primarijus pedijatar

https://youtu.be/HyF_aUX8YTQ

Važnost pranja ruke kod djece je od velike važnosti. Djeca su u svakodnevnom kontaktu s brojnim stvarima ili predmetima koji obiluju s brojnim mikroorganizmima. Posljedično mogu se razviti neke od brojnih kožnih bolesti, pretežno bakterijske infekcije. Antibakterijski gel za ruke.

Dinko Kaliterna, dr. med., specijalist za kožne i spolne bolesti

Linija proizvoda tvrtke Fab Lab (dezodoransi i antibakterijski gelovi) po svojim karakteristikama pripada u kategoriju medicinskih proizvoda, što jamči učinkovitost i neškodljivost. Pakiranjem i dizajnom proizvod je primjeren za primjenu u djece od rane školske dobi kao vrijedan, trenutno nedovoljno zastupljen, segment kozmetike koji će u potpunosti zadovoljiti potrebe ove populacije uz poštivanje najviših zdravstveno-sigurnosnih standarda.

Ovi jedinstveni i bajkoviti proizvodi, čuvari zdravlja namijenjeni dječjoj populaciji mogu se kupiti u svim ljekarnama Farmacije, u ljekarnama Primapharme te u ostalim manjim ljekarnama diljem Hrvatske.

A za još detaljnije informacije o Dots proizvodima, posjetite web stranicu www.dots.hr, te njihovu Facebook stranicu i Instagram profil.

 

#antibakterijska IGRA DARIVANJA

U suradnji s Dots, podijelit ćemo čak 8 antibakterijskih gelova. Detalje igre možeš pronaći na našoj Facebook stranici.

Sretne dobitnice su: