FOTO by Beauty Atelier & Brow Bar Manuela Picard

Ljepota

Dosta vam je iscrtavanja obrva? Poklonite si do 2 godine bezbrižnosti….

Viktoria Šafranić 12. siječnja 2021.

Uredne i njegovane obrve postat će vam svakodnevica…

Stara izreka kaže da su oči ogledalo duše. One pokazuju sve ono što riječi sakriju i dovoljan je jedan pogled da otkrijemo kakva je netko osoba.

Ovo je samo jedan od razloga zašto smatramo da zaslužuju enormnu pažnju. Svaka pripadnica nježnijeg spola teži tome da njezine oči zablistaju na najbolji mogući način, a kako bi iste u potpunosti došle do izražaja, prepuštamo se čarima make upa koji ih dodatno ističe.

Maskara, olovka, tuš ili sjenilo već su sasvim dovoljni da nam oči izgledaju efektno, no ako im želite dodati onaj finalan touch, onda biste trebali razmisliti i o njezi obrva.

Dok muškarci ne obraćaju preveliku pozornost na iste, ženama su obrve poput svetog grala. Lijepo uređene obrve odraz su ne samo higijene, već i profinjenosti, stoga je sasvim normalno da im želimo omogućiti poseban tretman.

Čupanje obrva nikome ne predstavlja veliki problem. Ono što nas više brine je kako ih pravilno iscrtati, da izgledaju gotovo identično. Kako bi muci konačno stala na kraj, nedavno sam se bacila u potragu za najidealnijim tretmanom uz koji će mi obrve uvijek izgledati proporcionalne.

Naišla sam na zanimljivu uslugu pod nazivom Ombre ili Puder obrve u renomiranom Beauty Atelieru & Brow Baru Manuela Picard, koji je najveću popularnost stekao upravo na uređivanju obrva.

Riječ je o vrsti trajne šminke koja odlično i vrlo prirodno imitira izgled sjenila ili sjenčanja na vašim obrvama. Prije samog tretmana, proučila sam neke od najbitnijih činjenica, koje donosim u nastavku.

Ombre obrve iscrtavaju se PMU mašinicom koja je vrlo nježna i bol je gotovo nepostojeća, a koriste se i odlični topični anestetici. Za sjenčanje obrva zaslužne su Permablend boje, trenutno najpopularniji i najbolji američki brend za pigmente za permanentni make up.

Ova nova tehnika je idealna za sve, one koji žele prirodne obrve i samo malo ih naglasiti i ”posjenčati” i za one koji žele dramatičnije, tamnije i deblje obrve.

Odlična je vijest da ovaj efekt traje od 1 do 2 godine, ovisno o tipu koži. Ukoliko je masna, boja se brže razgrađuje.

Nakon tretmana obrve izgledaju vrlo tamno, pomalo neprirodno, no već nakon tjedan dana polako dobivaju željenu boju, a krajnji i dugotrajan efekt vidjet će se nakon 6 do 8 tjedana nakon drugog iscrtavanja tj. korekcije.

Naravno, najvažnije je detaljno se držati uputa nakon iscrtavanja kako bi vaše obrve bile savršene.

Ukoliko se bojite alergijske reakcije na boju, obavezno napravite test na pigment i anestetik, bez obzira da li ste već imali tretman microbladinga ili permanentnog iscrtavanja u nekom drugom salonu.

Puder obrve može raditi gotovo svatko, a ne preporučuje se jedino tijekom trudnoće i za vrijeme dojenja, ukoliko ste na antibioticima, roakutanu, ili nekim drugim lijekovima koji imaju direktan efekt na promjene na koži, za vrijeme kemoterapije ili odmah nakon zadnjeg tretmana, na osobama mlađim od 18 godina.

Jedno su riječi, a drugo fotografije uz koje ipak donosimo konačnu odluku. Pogledajte ove primjere prije i poslije tretmana koji će vam pomoći da se odvažite na ovaj zahvalan tretman, uz koji će vaše obrve uvijek izgledate božanstveno.

Iako je blagdansko razdoblje završilo, nova godina je odličan početak da nekog nagradimo, pa ako imate na umu osobu koja bi se oduševila ovakvim poklonom, ili želite udovoljiti svojoj malenkosti, ne propustite rezervirati termin na vrijeme.

Za detaljnije informacije i konzultacije oko ove ili neke druge učinkovite usluge, posjetite službenu stranicu beauty salona Manuela Picard te rezervirajte svoje mjesto na jednoj od tri lokacija. Također, za sve aktualnosti pratite njihove društvene mreže Facebook i Instagram.