Dosta ti je pranja kose svaki dan?!

Engineer 04. studenoga 2017.

Donosimo ti 10 savjeta koji će te spasiti

Često pranje kose može uzrokovati više štete nego koristi. Stalno pranje kose uzrokuje da vaše lojalne žlijezde proizvode više masti. Zato vam donosimo popis savjeta koji će vam pomoći da vaša kosa izgleda sjajno iako nije friško oprana.

Pazite na prehranu

Kako bi osigurali da vaša kosa duže ostane čista, uklonite masnu ili prženu hranu. Isto vrijedi za šećer, bijeli kruh i konzerviranu hranu. Zamijenite ovu hranu voćem i povrćem, mliječnim proizvodima, laganim mesom i orašastim plodovima.

Koristite suhe šampone

Za prikrivanje masnog sjaja, podijelite kosu i nasprejate suhi šampon na korijen kose poput laka za kosu. Suhi šampon će stvoriti ljusku oko masnih niti i zato će vam kosa izgledati čisto.

Koristite modne dodatke za kosu

S maramom svaka frizura izgleda super. Marame izgledaju dobro sa skupljenom ili spuštenom kosom, vama puštamo na izbor kako ćete je kombinirati. Masna kosa se može sakriti uz pomoć raznih ukrasa za kosu.

Obratite pažnju na temperaturu vode

Prilikom pranja kose , koristite toplu ili mlaku vodu. Topla voda povećava količinu masti koju koža luči. Nakon što ste oprali kosu, najbolje je pustiti da se prirodno osuši.

Stavite kosu u pletenice

Bilo koja frizura s pletenicama će savršeno prekriti masnu kosu. Što je pletenica deblja to će vaša masna kosa biti bolje prikrivena.

Počešljajte se prije spavanja

Kad se naslonite na jastuk, povucite kosu i stavite je na gornji rub jastuka ako vam je kosa preduga, zavežite rep ili labavu pletenicu.

Promijenite razdjeljak

Prebacite razdjeljak s jedne strane na drugu ili zamijenite ravni razdjeljak s dijagonalnim. Naša kosa je naviknuta kada je stalno u istom položaju i zato gubi volumen. Promjena razdjeljka dat će vašoj kosi volumen i izgledat će čisto.

Izbjegavajte ravne frizure

Pokušajte izbjegavati ispeglane i zalizane frizure, vaša kosa će izgledati masno i neuredno.

Perite četke za kosu

Ne zaboravite redovito čistiti vaše četke za kosu. Četke i češljevi, trebaju se prati jednom tjedno u toploj vodi sa šamponom ili sapunom.

Kako ispravno oprati kosu:

-nakon tuširanja, stavite majicu umjesto ručnika na kosu
-koristite vrhove prstiju za pranje vlasišta i nikako nemojte agresivno prati vlasište.
-nemojte stavljati regenerator na korijen kose
-iscijedite kosu prije nego što nanesete regenerator