FOTO by Tripadvisor / PA

Zabava

Dosadio vam je trenutni posao? Postanite čarobnjak i zarađujte 10 000 dolara godišnje

Krešimir Šustić 12. kolovoza 2020.

Gdje se možemo prijaviti za poziciju iz snova?

Za neka zanimanja/titule smo bili uvjereni da ne postoje u stvarnom životu jer su se pojavljivale samo u filmovima fantazije i nekom drugom izmišljenom svijetu.

No kako je naša planeta postala stvarno nepredvidivo mjesto za stanovanje, niti najmanje nas ne bi trebale čuditi stvari kojima se neki pojedinci bave i zarađuju.

Facebook @Ari Freeman

Priča o čarobnjaku koji živi na Novom Zelandu, obišla je svijet i dala nam tračak nade da postoji mogućnost odlaska u profesiju koja se do sada smatrala samo izmišljenom legendom.

Prije svojih čarobnjačkih dana, Ian je bio učitelj sociologije na Sveučilištu New South Wales, a kada je izgubio sveučilišni posao, s vicekancelarkom je izradio plan koji će mu pružiti novo radno mjesto o kojima mnogi samo mogu maštati.

PA images

Iako bismo očekivali da se njegov posao uglavnom sastoji od lijevanja čarolija i pretvaranja da je lik iz filma “Gospodar prstenova”, kaže da je više manje provokator i showman koji nema ništa protiv toga da napravi budalu od sebe.

Očito je da je sjajan u onome što radi, a s obzirom na to da se približava 90-ima i tako manje vremena provodi u središtu pozornosti, pronašao je svog nasljednika, 39-godišnjeg učitelja gitare Ari Freemana, koji je bio njegov pripravnik posljednjih šest godina.

Tripadvisor

Najbolja stvar je ta da hodanjem u dugoj haljini sa štapom godišnje zarađuje 10 000 dolara, što je stvarno velika količina novaca za posao kojim se bavi.